Un pui de urs a fost victima unui accident rutier, joi dimineaţa, 5 mai, pe DN 1, în judeţul Sibiu, în zona Arpașu de Jos. În urmă cu o lună, în aceeaşi zonă a mai murit un alt exemplar de urs.

Citeste si: Un tânăr de 17 ani a fost atacat de urs, în Prahova. A fost emis mesaj Ro-Alert de "alertă extremă"

Printr-un apel 112, o persoană a sesizat faptul că pe DN 1, pe acostament, în zona localităţii Arpaşu de Jos, este un urs rănit, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Accident grav pe Autostrada Soarelui. Mașină cu doi adulţi şi doi copii, răsturnată în șanț

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai fondului forestier şi ai administraţiei locale. Există posibilitatea ca ursul să fi fost lovit de un autovehicul, însă la locul găsirii animalului nu a fost identificat niciun auto care să fi fost implicat în producerea evenimentului”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, Elena Welter.

Ursul va fi tranchilizat

Ursul lovit de o maşină pe DN1, lângă Arpaşu de Jos, va fi tranchilizat, examinat de medicii veterinari şi o comisie va decide dacă mai poate fi salvat sau nu, a precizat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, Şerban Ţichindelean.

Citeste si: Despăgubirea uriașă pe care ar putea să o primească un bărbat din Harghita din partea statului român. Acesta a fost atacat de urs la câteva sute de metri de casă

"Ursul e în agonie. Este personal sanitar veterinar prezent", au explicat oficialii de la Direcţia Sanitară Veterinară Sibiu 

"Ursul va fi tranchilizat, examinat şi ulterior se va decide de către comisie (ce se va întâmpla cu ursul n.r.)", a explicat Şerban Ţichindelean.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, ursul a fost găsit în agonie, a pierdut mult sânge şi are mai multe traumatisme.

Ursul a fost lovit de o maşină, însă poliţiştii nu au mai găsit autovehiculul care a rănit animalul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si