Pui pe sticlă. Rețetă rapidă la cuptor. Gustul copilăriei
Pui pe sticlă. Va prezentăm cea mai rapidă rețetă care se poate prepara la cuptor. Garantat, dacă urmați pașii indicați, veți regăsi, în farfurie, gustul copilăriei
Pui pe sticla. Tuturor ne place sa mancam pui pe sticla la cuptor. Este rețeta copilăriei, am crescut cu ea și ori de câte ori o gustăm ne cuprinde nostalgia anilor dragi ai scolii primare sau ai liceului. Mama ne gătea în casă pui pe sticlă, cu cartofi și, pară, nimic nu ni se părea a fi mai gustos.
Ei bine, vă oferim azi o rețetă de pui pe sticlă delicios, făcut la cuptor.
Puiul se unge bine cu untură, atât pe exterior, cât și pe interior. Astfel, va fi crocant, dar și fraged pe dinăuntru. Se condimentează cu sare, piper, boia, rozmarin și condimentul special pentru pui, atât pe exterior, cât și pe interior.
Se pune apă într-o sticlă de bere, până la jumătate, după care se toarnă în sticlă jumătate de pahar de vin.
Puiul se pune pe sticlă, îmbrăcând-o pur si simplu cu puiulCartofii se curăță și se taie în sferturi, pe lungime. Morcovul se taie rondele, iar ardeiul – fâșii.
Se condimentează cu sare, piper, boia și oregano, se așează în tavă, apoi se pune restul de vin, puțină apă și ulei.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sticla cu puiul se pune în mijlocul tăvii, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Se lasă o oră, apoi se pune la temperatură mai înaltă. Se lasă până când atât puiul, cât și cartofii fac o crustă, potrivit mamebune.ro.
Dacă avem pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de cartofi la tavă, atunci vă recomandăm să îl serviți cu o delicioasă salată de roșii cu ceapă. Se prepare imediat și necesită doar un ppic de dexteritate și 5 minute de efort
Se taie rosiile felii, ceapa și castravetele. Se asezonează cu un pic de ulei si la fel de puțin oțet, se adaugă sare și piper și… cam asta este toată filosofia. Se amestecă foarte bine și se așteaptă 5 minute ca toate ingredientele să intre bine în legume. Mai departe, vă dorim “Poftă bună!”.
Sticlele de bere si vin ne pot pune viata in pericol, mai rau decat alcoolul din ele. Oamenii de stiinta britanici au descoperit in interiorul acestora metale grele foarte toxice. Mai multe detalii puteti afla din" Jurnalul de Stiinte".
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Studiul a fost condus la Universitatea Plymouth. Expertii au analizat mai multe tipuri de sticle de bere, vin si spirtoase, de 50 pana la 750 de mililitri. Le gasim in magazine si sunt fie transparente, fie colorate. In mai bine de trei sferturi dintre ele, cercetatorii au descoperit plumb, cadmiu si crom.
Cele mai periculoase valori au fost identificate in decoratiile si vopselurile de pe aceste sticle. Aici, spre exemplu, concentratiile de cadmiu au fost si de 20.000 de parti per milion, iar de plumb de 80.000 de parti per milion, adica de aproape o mie de ori mai mari.
De altfel, studiul mai arata si ca, atunci cand sunt aruncate la gunoi si intra in contact cu ploaia, elementele chimice toxice se scurg si ajung in natura, informeaza digi-world.tv.
Ați observant, cu siguranță, că sticlele de bere au mai multe culori. Uneori sunt verzi, alteori maro, se întâmplă chiar să le găsim în culori bej sau, uneori de Crăciun, sticlele de bere pot fi chiar albastre. Ei bine, există o explicație pentru toate acestea.
Berarii au început să foloseasca sticla deoarece păstra berea mai proaspată pentru mai mult timp. Cu toate acestea exista o problemă serioasă: în cazul în care berea era lăsată la soare prea mult timp dezvolta un miros şi un gust foarte urât. Oamenii de ştiinţă au descoperit că razele ultraviolete de la soare descompun acizii alfa din hamei care reacţionează apoi cu sulful prezent în bere, formând o substanţă chimică aproape identică cu cea pulverizată de sconcs. Soluţia a fost aceea de a colora sticlele de bere pentru a le proteja de razele UV. Similar cu modul în care ochelarii de soare vă ajută să vă protejaţi vederea, sticla de bere maro închis împiedică berea să se strice. Atunci, de ce bere în sticlă verde? Aceasta oferă o protecţie UV foarte mica, potrivit https://www.gustarte.ro/
În jurul celui de-al doilea război mondial, producătorii de bere din Europa s-au confruntat cu un deficit de sticlă brună. Astfel, producătorii de bere de calitate superioară trebuiau să folosească sticle transparente, ceea ce făcea ca berile lor să pară mai ieftine. Soluţia lor a fost aceea de a-şi vinde berea în sticle verzi, astfel încât consumatorul să poată vedea diferenţa dintre o bere obişnuită şi una de calitate superioară. Sticla verde de bere a devenit un simbol pentru berea de calitate provenită de la fabricile de bere din Europa. Astăzi, sticla verde este folosită de multe companii doar pentru a distinge berea lor de celelalte, din motive de marketing sau estetice, întrucât acum toate sticlele sunt protejate, indiferent de tipul de sticlă.
Cu toate acestea, cel mai bun sfat pentru orice băutor de bere este să vă păstraţi sticlele într-un loc răcoros şi întunecat, care va menţine berea proaspătă mai multă vreme.