Close sidebar
Close sidebar

Puncte forte la care să te uiți atunci când recrutezi oameni noi pentru compania ta

Recrutarea este un proces crucial pentru succesul oricărei companii. Alegerea celor mai potriviți candidați poate face diferența între stagnare și creștere rapidă.

Madalina Grigore,

Puncte forte la care să te uiți atunci când recrutezi oameni noi pentru compania ta

[Sursa foto: Senivpetro pe Freepik.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 În timp ce experiența și abilitățile sunt esențiale, există și alte puncte forte la care ar trebui să acorzi atenție atunci când recrutezi oameni noi pentru compania ta.

Iată câteva aspecte cheie pe care ar trebui să le iei în considerare:

1. Cultura organizațională compatibilă

Candidații care se potrivesc culturii organizaționale existente deja în compania ta sunt mai predispuși să se integreze rapid și să contribuie la succesul organizației. Întreabă-te ce valori și principii sunt importante pentru compania ta și caută oameni care împărtășesc aceleași idei.

2. Abilități potrivite

Printre cele mai importante abilități se numără comunicarea eficientă, aceasta este cheia unei echipe productive.

Caută candidați care pot comunica clar și concis, atât în scris, cât și verbal. Capacitatea de a asculta activ și de a comunica în mod clar și respectuos este esențială pentru o colaborare eficientă. De asemenea, asigură-te că cei pe care-i iei în considerare pentru joburile deschise chiar au acele puncte cheie transmise în CV. De exemplu dacă vrei să testezi nivelul de cunoștințe al limbilor străine, folosește un test de evaluare lingvistică, cum sunt cele puse la dispoziție de eucom.ro,
și astfel poți vedea care este nivelul real al cunoștințelor.

3. Adaptabilitate și flexibilitate

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Într-un mediu de afaceri în continuă schimbare, este important să ai o echipă care poate să se adapteze rapid la noi provocări și să își ajusteze strategiile în consecință. Astfel, te vei putea baza pe ei că orice s-ar întâmpla, afacerea ta e pe mâini bune și se va adapta fără probleme la noile cerințe venite pe piață.

4. Spirit de echipă

Succesul unei companii depinde în mare măsură de capacitatea echipei de a lucra împreună pentru a atinge obiectivele comune.

Așa că filtrează bine oamenii și alege-i pe cei care pot lucra bine în echipă, care sunt dispuși să își ofere ajutorul colegilor și să contribuie la un mediu de lucru pozitiv. Efectul unei echipe unite se va resimți și la nivelul productivității companiei.

5. Inițiativă și creativitate

Oamenii care sunt capabili să vină cu idei noi și să își asume inițiativa pot aduce o valoare semnificativă unei companii. Caută candidați care au demonstrat că pot gândi „outside the box” și să vină cu soluții inovatoare pentru problemele întâmpinate.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

6. Orientare către rezultate

Este important să ai în echipă oameni care sunt orientați către atingerea rezultatelor și care sunt motivați să își depășească constant limitele. Ar trebui să te uiți după acei candidați care pot să își stabilească obiective clare și să lucreze în mod consecvent pentru a le atinge.

Așadar, atunci când recrutezi oameni noi pentru compania ta, nu te concentra doar pe experiență și abilități, deși acelea sunt baza de la care pornești. Asigură-te că acorzi atenție și altor aspecte importante, cum ar fi compatibilitatea între candidat și cultura organizațională, abilitățile de comunicare, adaptabilitatea, spiritul de echipă, inițiativa și orientarea către rezultate, astfel încât oamenii noi veniți să fie unii de bază și să rămână în companie pentru cât mai mult timp.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI