Punctul de pensie 2022.   Majorarea pensiilor  cu rata inflației va avea loc la 1 ianuarie 2023.

,,Trebuie să creștem valoarea punctului de pensie''

Daniel Baciu a vorbit și despre o majorarea a pensiilor, mai exact de 4.000 de lei.

Potrivit acestuia, soluția pentru un trai decent este un punct de pensie fix pentru toţi pensionarii, şi nu diferenţiat, dar și acordarea de vouchere pentru cei cu venituri mai mici.

„Casa Națională de Pensie este o instituție tehnică de aplicare a legislației în vigoare și aceasta este una dintre ipotezele de lucru în momentul de față vehiculate.

Așteptăm cu toții ca să se ia o decizie în perioada imediat următoare, astfel încât să reușim noi, ca instituție tehnică de aplicare a legislației, să implementăm această majorare a pensiilor.

Vreau să fac o precizare. În primul rând, noi trebuie să creștem pensiile tuturor beneficiarilor noștri, pensionarii, și trebuie să creștem valoarea punctului de pensie. Aceasta este prima măsură pe care trebuie neapărat și care se impune de la 1 ianuarie 2023.Sunt măsuri complementare cele cu privire la majorarea acelor pensii, a unor persoane care sunt defavorizate, dar se impune în primul rând majorarea punctului de pensie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Majorarea pensiilor, o necunoscută

În primul rând, aș vrea încă o dată să precizez acest lucru, trebuie să majorăm toate pensiile din sistemul public de pensii. Aproximativ 5.000.000 de pensionari trebuie să beneficieze într-un fel sau altul de această majorare mult așteptată începând cu 1 ianuarie 2023.

Așteptăm decizia care trebuie să vină cât de curând. În coaliție trebuie să existe această decizie și noi efectiv trebuie pur și simplu să o aplicăm”, a declarat şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Care este noua lege a pensiilor

Potrivit șefuli Casei de Pensii, noua lege a pensiilor va intra în vigoare din ianuarie 2023.

„Se impune o nouă lege a pensiei, se impune o reformă a sistemului public de pensii și avem termen ca undeva în trimestrul 1 din 2023 să avem deja adoptată o nouă lege a pensiilor, care să reușească să înlăture aceste inechități de care vorbeam.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Eu am dat un exemplu de bună practică acele vouchere care aș vrea, dacă se poate, să meargă și anul viitor dar, repet, în primul rând trebuie să majorăm toate pensiile tuturor pensionarilor, adică de la 1 ianuarie trebuie să avem o majorare a punctului de pensie în primul rând.

Acele vouchere, într-adevăr, se referă la alimentele de bază și este un lucru bun pentru că s-au găsit fonduri externe și nu există o presiune mare pe bugetul asigurărilor sociale de stat”, a declarat Daniel Baciu.

 

 

Citește și: Majorarea pensiilor, o necunoscută

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si