Ionel Dancă spune că este cea mai mare creștere a pensiilor din ultimii 30 de ani și că efortul bugetar înseamnă o creștere a cheltuielilor cu 3,6 miliarde de lei până la sfârșitul anului, potrivit Realitatea TV.

Urcarea punctului de pensie la 1442 lei înseamnă o majorare de 14 procente, mult sub creșterea propusă de majoritatea PSD din Parlament, de 40%.

Citeste si: OMS: Ambalajele alimentare cu coronavirus nu reprezintă un risc   

„Este cea mai mare creștere a pensiilor, pe care au avut-o pensionarii în România, în 30 de ani. Mă refer ca sumă. Este mult mai mult decât a făcut orice alt guvern. Am reușit, printr-o distribuție echilibrată a resurselor, să realizăm această creștere a punctului de pensie de la 1.265 de lei la 1.442 de lei. Efortul bugetar este unul considerabil pentru anul în curs, dar și pentru anii care vin", a declarat oficialul din Guvernul Orban.

"Dacă măream pensiile cu 40%, am fi dat foc bugetului național”

14% înseamnă un efort bugetar de 3,6 miliarde până la sfârșitul anului, potrivit lui Dancă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Dacă măream pensiile cu 40%, am fi dat foc bugetului național. Nicio țară în perioadă de criză nu ar fi făcut această majorare.”

Citeste si: Un campion la înot a murit după un exercițiu de ținere a respirației

Majorarea pensiilor, de 5 ori peste rata inflației

Vom avea o scădere economică de aproximativ de 3,8% pe anul în curs, a precizat oficialul guvernamental.

"A scăzut colectarea la bugetul național, ceea ce a cântărit foarte mult. Această majorare a pensiilor este de 5 ori mai mare comparativ cu rata inflației. Am promis că creștem pensiile cu cât ne permite economia”, a mai spus Ionel Dancă.

Ce mesaj a transmis ministrul de Finanțe

Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care a avut-o vreodată în România, a declarat joi ministrul  Florin Cîțu, anunțând că toate cifrele vor fi prezentate pe site-ul ministerului de Finanțe înaintea ședinței de vineri.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat joi, într-o conferinţă susţinută la sediul ministerului, care sunt principalele măsuri privind rectificarea bugetară ce vor fi luate în şedinţa de Guvern de mâine.

Citeste si:   Starea de alertă va fi prelungită pe teritoriul României. Ședință de urgență la Guvern

"Valoarea punctului de pensie, cea mai mare creștere"

"Am spus că vom creşte pensiile în 2020. Da, le vom crește. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care a avut-o vreodată. PSD niciodată nu a avut această sumă. Am reuşit să creştem pensiile. Îl provoc pe domnul Ciolacu să găsească o altă ţară care creşte şi pensiile şi alocaţiile cu această sumă cu care va creşte pensiile acest Guvern", a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:   Un campion la înot a murit după un exercițiu de ținere a respirației

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si