Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Purtăm mai rar pantofi cu toc. Vânzările au scăzut cu 65% imediat după ridicarea restricțiilor din pandemie

Femeile au fost dintotdeauna fascinate de pantofii cu toc. Însă în ultimii ani, cerințele s-au îndreptat mai mult spre comoditate. Astfel că multe dintre cele care iubeau "să fie la înălțime" au ales să poarte adidași în viața de zi cu zi, chiar și la tinuțele elegante. De ce? Aflăm împreună în materialul următor.

Redactia Stirile Kanal D,

Purtăm mai rar pantofi cu toc. Vânzările au scăzut cu 65% imediat după ridicarea restricțiilor din pandemie

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Obișnuiți să purtați tocuri sau încălțăminte sport? Încălțăminte sport. De ce? Pentru că sunt mai confortabili și tocuri port doar la ocazii.”

Cam asta s-a întâmplat după pandemie: tocurile s-au scurtat și scurtat până ce au dispărut de tot. Puține femei mai aleg astăzi tocul suplu și elegant în defavoarea unui pantof sport.

„O pereche de pantofi cu toc de când nu v-ați mai cumpărat? Nu știu, 10 ani.”

„Probabil când vom termină facultatea o să fiu nevoită, sunt la drept și acolo trebuie să mă îmbrac elegant, dar până atunci prefer adidașii.”

Vânzările au scăzut cu 65% imediat după ridicarea restricțiilor din pandemie

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că vânzările la pantofi cu toc au scăzut cu 65% imediat după ridicarea restricțiilor din pandemie.

A crescut în schimb numărul căutărilor pentru „adidașii butucănoși” și „balerini simpli negri”. Iar motivele sunt evidente: biroul s-a mutat acasă, iar femeile s-au orientat către confort.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Pantofii vechi, recondiționați mai des. Tot mai mulți români apelează la atelierele de curățare a pantofilor

Georgiana Pană, marketing manager magazin încălțăminte: „A început să crească mai mult interesul pentru încălțămintea sport pentru că acum se promovează foarte mult îmbrăcarea unui costum deux pieces din pantalon și sacou, chiar și acesta merge a sortat la o încălțăminte sport, și pe timpul verii rochiile se potriveau foarte bine chiar dacă erau niște rochii fluide și cu bretele.”

Iar marile case de modă s-au adaptat și ele. Pe podiumuri vedem tot mai rar pantofi stiletto.

Ellvira Costache, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Aceste sandale superbe au un toc de 12 centimetri și par destul de comode, dar dacă ne vom ridica și vom merge vom constata că sunt destul de incomode. Pe principiul „baba suferă la frumusețe”, unele tinere aleg să îndure și să poarte în continuare pantofi cu toc.”,

transmite Ellvira Costache, reporter Kanal D.

Studiile arată că femeile care merg zilnic pe tocuri mai înalte de 10 cm se pot confrunta în viitor cu apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi dureri și inflamație în zona gleznelor și a genunchilor, dar și dureri de spate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI