Nu scăpăm de mască până în anul 2023. Anunțul oficial al specialiștilor
Experții au transmis că vom purta mască de protecție până în anul 2023. Conform estimărilor lor vom fi nevoiți să purtăm mască încă doi ani. Află cât timp va mai dăinui virusul și cum îi vom face față.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a făcut precizări cu privire la purtarea măștilor de protecție pe viitor și la toate caracteristicile virusului chinezesc. Expertul a declarat că virusul SARS-CoV-2 va deveni ca virusul gripal, deci o mare parte din populație l-a avut sau îl poate lua oricând.
Nu vom scăpa curând de pandemia COVID-19. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a menționat că vom coexista cu acest virus chinezesc zeci de ani de acum înainte și că vom purta masca de protecție cel puțin încă 2 ani de acum înainte.
„Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%. Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării”, a
declara Florin Roșu.
Chiar dacă oamenii erau sceptici, la început, în privința vaccinului, acum părerile s-au schimbat.
Conform declarațiilor doctorului Florin Roșu, masca va deveni un accesoriu destul de important în viața noastră, așa cum este și pentru locuitorii țărilor asiatice. Medicul a mai subliniat faptul că purtând mască îi protejăm pe cei din jur, iar dacă noi considerăm că nu are niciun folos purtarea măștii, ar trebui să ne gândim la cei dragi nouă.
Florin Roșu a zis că vom ajunge să ne vaccinăm o dată sau de două ori pe an. El afirmă că trecerea timpului ne va face să ne obișnuim cu el și va deveni cu oricare alt virus. Doctorul a mai subliniat faptul că am putea fi nevoiți să ne vaccinăm împotriva virusului o dată sau de două ori pe an.
„Cred că vom coexista o perioadă lungă de timp, câteva zeci de ani, probabil chiar 10 – 20 de ani, va fi la fel ca virusul gripal şi vom avea opţiunea
de a ne vaccina. Aşa cum în momentul de faţă recomandarea la începutul sezonului rece este de a te vaccina antigripal, cred că va exista recomandare şi pentru vaccinarea anti SARS-CoV-2”, a mai spus expertul.
Ieșeanul îi îndeamnă pe oameni să aibă încredere în medicină, deoarece medicamentele și vaccinurile care sunt scoase pe piață sunt verificate extrem de meticulos înainte.
Doctorul ieșean consideră că odată cu trecerea timpului și cu conștientizarea importanței vaccinării, vom putea ajunge la un titru protector de anticorpi pentru un an de zile.