Close sidebar
Close sidebar

Nu scăpăm de mască până în anul 2023. Anunțul oficial al specialiștilor

Experții au transmis că vom purta mască de protecție până în anul 2023. Conform estimărilor lor vom fi nevoiți să purtăm mască încă doi ani. Află cât timp va mai dăinui virusul și cum îi vom face față.

Georgiana Balaban,

Vom purta mască până în anul 2023. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a făcut precizări cu privire la purtarea măștilor de protecție pe viitor și la toate caracteristicile virusului chinezesc. Expertul a declarat că virusul SARS-CoV-2 va deveni ca virusul gripal, deci o mare parte din populație l-a avut sau îl poate lua oricând.

Citeste si: Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Nu vom scăpa curând de pandemia COVID-19. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a menționat că vom coexista cu acest virus chinezesc zeci de ani de acum înainte și că vom purta masca de protecție cel puțin încă 2 ani de acum înainte.

Când vom scăpa de măștile chirurgicale

Doctorul ieșean a afirmat că vom spune adio măștilor de protecție atunci când toți oamenii vor lupta împotriva covid-19 prin vaccinare.

„Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%.

Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării”, a declara Florin Roșu.

Chiar dacă oamenii erau sceptici, la început, în privința vaccinului, acum părerile s-au schimbat.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ce fel de măști trebuie să achiziționezi pentru a avea o protecţie sporită contra COVID-19

Conform declarațiilor doctorului Florin Roșu, masca va deveni un accesoriu destul de important în viața noastră, așa cum este și pentru locuitorii țărilor asiatice.

Medicul a mai subliniat faptul că purtând mască îi protejăm pe cei din jur, iar dacă noi considerăm că nu are niciun folos purtarea măștii, ar trebui să ne gândim la cei dragi nouă.

Mască de protecție până în 2023. [Sursa foto: PixaBay]

Florin Roșu a zis că vom ajunge să ne vaccinăm o dată sau de două ori pe an. El afirmă că trecerea timpului ne va face să ne obișnuim cu el și va deveni cu oricare alt virus. Doctorul a mai subliniat faptul că am putea fi nevoiți să ne vaccinăm împotriva virusului o dată sau de două ori pe an.

„Cred că vom coexista o perioadă lungă de timp, câteva zeci de ani, probabil chiar 10 – 20 de ani, va fi la fel ca virusul gripal şi vom avea opţiunea de a ne vaccina. Aşa cum în momentul de faţă recomandarea la începutul sezonului rece este de a te vaccina antigripal, cred că va exista recomandare şi pentru vaccinarea anti SARS-CoV-2”, a mai spus expertul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ieșeanul îi îndeamnă pe oameni să aibă încredere în medicină, deoarece medicamentele și vaccinurile care sunt scoase pe piață sunt verificate extrem de meticulos înainte.

Citeste si: Măștile cu supapă nu sunt recomandate! Ce anunță Ministerul Sănătății?

Doctorul ieșean consideră că odată cu trecerea timpului și cu conștientizarea importanței vaccinării, vom putea ajunge la un titru protector de anticorpi pentru un an de zile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI