Puscaria Altfel. Locul din Romania in care detinutii se simt ca afara. La ferma sau in gradina, condamnatii simt ca sunt liberi
Publicatia Aedvarul a realizat un reportaj in care prezinta penitenciarul din Buzias, judetul Timis, si viata detinutilor in Puscaria Altfel.
Oamenii lucreaza în constructii, sorteaza si recicleaza deseuri plastice, curata grajduri, îngrijesc vaci, pastoresc oile, fac branza si lucreaza pamantul cu utilaje pe care multi agricultori si le-ar dori.
Asta fac cateva zeci de detinuti ai Penitenciarului „Popa sapca” din Timisoara, care îsi ispasesc restul de pedeapsa într-un regim care îi face sa se simta „aproape ca afara”.
La începutul acestei luni, Ministerul Justitiei a organizat la Timisoara o dezbatere pe tema îmbunatatirii conditiilor de detentie. S-au facut atunci mai multe propuneri, iar directorul Penitenciarului din Timisoara, George Alexeev, a subliniat importanta acordarii unor facilitati detinutilor si implicarea lor în munca.  „De multe ori riscam, dar am observat ca atmosfera din penitenciar este mult mai buna daca avem ocupatie. Pe de o parte, munca ne aduce venituri, detinutii primesc un salariu, iar unii dintre ei pot chiar sa le trimita bani acasa familiilor”, a spus atunci Alexeev, care a dat si exemplul Sectiei de la Buzias, acolo unde penitenciarul detine o ferma întretinuta exclusiv cu detinuti care se bucura de un regim de detentie foarte prietenos, arata Adevarul.ro
Citeste materialul integral pe Adevarul.ro

Spre exemplu, oamenii lucreaza în constructii, sorteaza si recicleaza deseuri plastice, curata grajduri, îngrijesc vaci, pastoresc oile, fac branza si lucreaza pamantul cu utilaje pe care multi agricultori si le-ar dori.

Asta fac cateva zeci de detinuti ai Penitenciarului „Popa sapca” din Timisoara, care îsi ispasesc restul de pedeapsa într-un regim care îi face sa se simta „aproape ca afara”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La începutul acestei luni, Ministerul Justitiei a organizat la Timisoara o dezbatere pe tema îmbunatatirii conditiilor de detentie. S-au facut atunci mai multe propuneri, iar directorul Penitenciarului din Timisoara, George Alexeev, a subliniat importanta acordarii unor facilitati detinutilor si implicarea lor în munca.  „De multe ori riscam, dar am observat ca atmosfera din penitenciar este mult mai buna daca avem ocupatie.

Pe de o parte, munca ne aduce venituri, detinutii primesc un salariu, iar unii dintre ei pot chiar sa le trimita bani acasa familiilor”, a spus atunci Alexeev, care a dat si exemplul Sectiei de la Buzias, acolo unde penitenciarul detine o ferma întretinuta exclusiv cu detinuti care se bucura de un regim de detentie foarte prietenos, arata Adevarul.ro

Citeste materialul integral pe Adevarul.ro 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si