„Noi supraveghem evoluția gripei din 1984, iar ce avem acum este fără precedent.”, a declarat Cohen, directorul Centrului pentru Boli Respiratorii și Meningită al NICD.

Citeste si: Polițist de 43 de ani, răpus de coronavirus

Cohen spune și de ce ar fi existat și această situație, cu un singur caz de gripă: unele clinici au fost închise temporar, iar persoanele cu simptome ușoare au evitat cabinetele medicale și spitalele.

„Nu cred că este posibil să fi ratat în totalitate sezonul gripei, cu toate programele noastre de supraveghere. Aparent, restricțiile de călătorie, închiderea școlilor, distanțarea socială și purtarea de mască au împiedicat răspândirea gripei în Africa de Sud. Iar situații similare au avut loc și în Australia, Noua Zeelandă și în unele zone din America de Sud.

Recomanările specialiștilor

Citeste si: Și-a prevestit moartea? Mesajul cutremurător postat de Tavy Puștiu înainte de tragicul accident

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 Dacă așa au stat lucrurile în emisfera sudică, există șanse ca și emisfera nordică să aibă același noroc?
„Testele rapide și duale de diagnostic vor fi importante atât pentru deciziile care se iau în

cercetare, cât și pentru tratament”, spune Benjamin Singer, pneumolog și profesor la Universitatea Northwestern.

Este întrebarea care se regăsește acum pe buzele unor specialiști ce susțin că puține cazuri de gripă sezonieră în sud ar putea însemna mai puține infecții care se răspândesc în nord. Cel puțin așa arată teoria lui Pasi Penttinen, șeful programului de gripă și boli respiratorii de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

„Dacă închiderile și măsurile de distanțare socială nu se aplică în octombrie, noiembrie și decembrie, gripa se va răspândi mult mai ușor decât în sud”, a declarat virusologul John McCauley, șeful Centrului Mondial de supraveghere a gripei din cadrul Institutului Francis Crick.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si