Un înalt oficial american consideră declarația lui Vladimir Putin ca fiind "incredibil de îngrijorătoare”, potrivit The Guardian.

Matthew Miller, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a declarat că furnizarea de arme rusești către Phenian "ar destabiliza, desigur, peninsula coreeană și, potențial... în funcție de tipul de arme pe care le furnizează... încalcă rezoluțiile consiliului de securitate al ONU pe care Rusia însăși le-a susținut”. 

Cu câteva zile în urmă, Vladimir Putin și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, au semnat un pact de apărare care cere țărilor lor să ofere asistență militară imediată dacă oricare dintre cele două state este atacat.

O amenințarea gravă la adresa păcii mondiale

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și Ministerul de Externe al Coreei de Sud au declarat că tratatul dintre Rusia și Coreea de Nord reprezintă o "amenințare gravă” la adresa păcii și stabilității în peninsula coreeană.

Blinken a spus că SUA vor lua în considerare "diverse măsuri” ca răspuns la pactul, care a ridicat legăturile dintre statele afectate de sancțiunile occidentale la cel mai înalt nivel de după războiul rece.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

O amenințarea gravă la adresa păcii mondiale

Tratatul dintre SUA și Coreea de Nord, o amenințarea gravă la adresa păcii mondiale 

[Sursa foto: Kremlin.ru]

În timpul unei vizite de stat în Vietnam, joi, Putin a spus că livrările reciproce de arme rusești către Coreea de nord ar fi un răspuns adecvat la furnizarea de arme de către vest către forțele ucrainene.

"Cei care trimit aceste [rachete în Ucraina] cred că nu se luptă cu noi, dar am spus, inclusiv la Phenian, că atunci ne rezervăm dreptul de a furniza arme altor regiuni ale lumii, în ceea ce privește acordurile noastre externe”, a spus liderul rus.

"Nu exclud să trimit arme în Coreea de Nord”, a adăugat Putin, conform sursei citate.

Putin, care l-a întâlnit pe Kim Jong-un pentru a doua oară în nouă luni, a avertizat și Coreea de Sud că ar face o „mare greșeală” dacă va decide să furnizeze arme Ucrainei.

Vladimir Putin în Coreea de Nord

Vladimir Putin în Coreea de Nord

[Sursa foto: Kremlin.ru]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si