Starea de sănătate a celui mai puternic om din Rusia s-ar fi degradat considerabil în ultimii ani și a devenit una dintre principalele controverse din presa internațională. The Sun şi Daily Mail, care citează surse apropiate Kremlinului, susțin că Vladimir Putin ar urma să renunţe la comanda războiului din Ucraina pentru câteva zile, deoarece urmează să fie operat de cancer.

Când ar avea loc intervenția

Intervenția chirurgicală ar fi fost programată pentru jumătatea lunii aprilie, însă Putin ar fi amânat-o după 9 Mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial.

Citeste si: Ucraina a atacat din nou Insula Şerpilor. Mai multe sisteme antiaeriene au fost distruse

Chiar dacă liderul Rus va fi pe patul de spital, atacurile în Ucraina vor continua sub atenta supraveghere a Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului rus de Securitate și fost șef al FSB.

De ce alte boli mai suferă Vladimir Putin

Mai multe voci au lansat in spațiul public teorii potrivit cărora președintele rus ar fi bolnav de schizofrenie. În plus, Putin ar avea şi Parkinson, afecțiune pe care se chinuie să o ascundă.

Într-un clip de la o întâlnire cu ministrul apărării Serghei Shoigu, Vladimir Putin încearcă să ascundă faptul că îi tremură mâna dreaptă, așa că pe toata durata discuțiilor se ține de masă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Emmanuel Macron, discuție telefonică cu Volodimir Zelenski. Ce i-a promis acestuia

Aceleași gesturi îl trădează și la o întâlnire cu președintele Belarusului, Aleksander Lukasenko. Președintele rus are o poziție ciudată în scaun, iar mâna dreaptă pare că nu o poate controla.

Citeste si: Oficial rus, declarații despre stabilitatea strategică: ”Dialogul SUA-Rusia despre stabilitatea strategică este înghețat în mod oficial”

Și în Noaptea de Paște, Putin a dat semne că nu s-ar simți bine. La slujba de înviere ținută la Moscova, Putin părea foarte agitat. Se muta constant de pe un picior pe altul sau își mușca buzele.

Citeste si: Șeful spionajului din Rusia acuză Polonia că ar dori o parte din Ucraina

Aceleași surse apropiate liderului rus spun că de mai bine de o lună, medicii se chinuie să îi schimbe lui Putin medicamentele pentru Parkinson, din moment ce vechiul tratament nu mai e eficient, însă preşedintelui îi este frică să experimenteze unele noi. Pe de altă parte, Kremlinul a negat întotdeauna că putin ar avea probleme de sănătate.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si