Criticul de la Kremlin, Aleksei Navalnîi, a declarat unei reviste germane că președintele rus Vladimir Putin se află în spatele otrăvirii sale și a subliniat că nu se teme de ce ar putea să i se mai întâmple.

"Afirm că Putin este în spatele crimei și că nu am alte versiuni ale celor întâmplate", a spus Navalny pentru Der Spiegel, potrivit unui extras al unui interviu care urmează să fie publicat mai târziu în cursul zilei de joi.

Occidentul a cerut explicații de la Kremlin, care a negat orice implicare în incident și a spus că nu a văzut încă dovezi ale unei infracțiuni, informează Reuters.

Aleksei Navalnîi: Mă întorc în Rusia. Nu mă tem de Putin

„Nu simți nici o durere, dar știi că mori”, a spus Aleksei Navalnîi despre momentul în care agentul nervos a început să aibă efect asupra lui. Navalny a declarat pentru Der Spiegel că se va întoarce în Rusia, adăugând: „Sarcina mea este acum să rămân neînfricat. Și chiar nu mă tem!”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un activist politic care a contribuit la aducerea lui Navalny în Germania a declarat, pe 24 septembrie, că va fi nevoie de liderul opoziției ruse cel puțin încă o lună pentru a-și recâștiga condiția fizică,

adăugând că este clar că intenționează să se întoarcă în Rusia și să își reia activitatea politică.

aleksei navalnîi
Aleksei Navalnîi, imediat după trezirea din comă

Acuzații dure și din SUA la adresa lui Vladimir Putin

Otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost probabil orchestrată de ''înalţi oficiali'' din guvernul rus, a declarat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, crescând presiunea internaţională asupra Moscovei.

'Când oamenii văd eforturile făcute pentru a otrăvi un disident şi recunosc că există şanse mari ca aceasta să vină  de la înalţi oficiali ruşi, cred că nu este bine pentru

poporul rus'', a declarat secretarul de stat al SUA.

Mike Pompeo a reafirmat că Washingtonul şi aliaţii săi europeni vor cu toţii ca Rusia să-i ''tragă la răspundere pe cei responsabili''. El a adăugat că  americanii vor încerca să-i identifice  pe cei vinovaţi.

Sursa: Reuters.com


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si