El a dezvăluit că liderul din Belarus, Alexandr Lukașenko, i-a cerut să pregătească, dacă este necesar, un contingent pentru aplicarea legii în Belarus, cu care Rusia are un acord de uniune care prevede legături politice, economice și militare strânse.

Președintele rus, care și-a asigurat recent funcția până în 2036, a adăugat totuși că „acum nu există o astfel de nevoie. Și sper că nu va fi”.

De asemenea, el a acuzat forțele străine neidentificate că a încercat să obțină un avantaj politic din cauza agitației politice care a urmat unei alegeri prezidențiale extrem de controversate și contestate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Observațiile sale au apărut după ce Lukashenko i-a acuzat pe vecinii Belarusului de ingerințe deschise în afacerile sale.

„Agitație” la granița Belarusului

El a spus săptămâna trecută că Lituania și Polonia „se agită serios" la granița cu regiunea Grodno, ceea ce a determinat desfășurarea de frontiere suplimentare din Belarus.

Atât Polonia, cât și Lituania au negat ferm acuzațiile.

Cu toate acestea, Lituania a declarat că a pregătit o listă de oficiali din Belarus, inclusiv Lukashenko, că intenționează să sancționeze pentru alegerile privind violarea și violența, în timp ce UE discută

în prezent despre alte sancțiuni împotriva țării.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit, de asemenea, joi cu cancelarul german Angela Merkel, la Berlin, pentru a discuta despre cele mai presante probleme dipomatice care necesită cooperare între națiunile aliate.

Poliția din Belarus  a reținut miercuri alte 50 de persoane în toată țara, în timp ce protestele care cer demisia liderului autoritar au intrat în a treia săptămână.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si