Vladimir Putin a semnat o lege care interzice mitingurile în mai multe zone publice.

Citește și: O rachetă a căzut în Moldova, în urma unui nou atac din Ucraina

Putin interzice prin lege protestele în Rusia

Protestele sunt interzise în clădiri guvernamentale, universități, școli, aeroporturi, porturi, gări și alte infrastructuri vitale, inclusiv în apropierea bisericilor, potrivit agenției de presă de stat RIA.

În trecut, organizarea mitingurilor era interzisă doar în apropierea reședințelor prezidențiale, a tribunalelor, a închisorilor și serviciilor operaționale de urgență.

Potrivit RIA, Putin a semnat luni aproximativ 50 de legi, printre care și cea împotriva „propagandei gay”, care restricționează drastic drepturile minorităților sexuale în Rusia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Pericolul unui Război Rece. Olaf Scholz avertizează Occidentul

Restricții drastice împotriva propagandei LGBT în Rusia

Tot luni, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care se interzice propaganda LGBT și reatribuirea de gen.

Noua lege interzice „promovarea sau demonstrarea relațiilor sexuale netradiționale și reatribuire de gen prin intermediul: filmelor, cărților, reclamelor, publicațiilor în mass-media, serviciilor audiovizuale, jocurilor pe calculator, anunțurilor”.

Totuși, utilizatorii ruși ai rețelelor de socializare nu vor fi văzuți vinovați pentru comentariile altor persoane pe paginile lor, cele ce conțin propagandă LGBT.

Citește și: Președintele Nigeriei trage un semnal de alarmă! Armele trimise Ucrainei riscă să ajungă în mâinile teroriștilor

Pentru difuzarea propagandei LGBT în mass-media sau pe internet, cetățenii ruși vor fi nevoiți să plătească până la 400 de mii de ruble, adică 6,087 euro, iar persoanele juridice vor trebui să plătească până la 5 milioane de ruble, adică 76,091 de euro. Cetățenii străini care încalcă această lege riscă să fie amendați cu până la 400 de mii de ruble și arestați până la 15 zile sau chiar deportați.

De asemenea, materialele cu propagandă LGBT și reatribuire de gen vor fi incluse în lista de motive pentru blocarea site-urilor de către Serviciul Federal de Supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media..

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 285 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski: "Inamicul speră să folosească iarna împotriva noastră. Trebuie să facem totul pentru a rezista" Prețul petrolului rusesc, plafonat de luni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si