Serviciile de informații din SUA, cele care au oferit date în timp real despre invazia rusă din 24 februarie, pe care Kremlinul le-a negat până în ultima clipă, au produs acum un raport secret cu privire la sănătatea lui Vladimir Putin. Este a patra evaluare cuprinzătoare pe acest subiect, realizată la sfârșitul lunii mai.

Citeste si: Reacția fostului cancelar Angela Merkel despre invazia Rusiei în Ucraina

Raportul clasificat al SUA spune că Putin pare să își fi revenit, după ce a fost supus unui tratament în aprilie pentru cancer avansat, spun trei lideri ai serviciilor de informații americane citați de News.ro.

Citeste si: "Măcelarul din Alep", dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat cu generalul lui Putin

Un oficial american din serviciile secrete a declarat, sub protecția anonimatului că puterea lui Putin nu mai este ”absolută”, iar oficialii de la Kremlin ”simt că sfârşitul e aproape”.

"Dacă Putin moare, se va declanșa haosul"

Un oficial din cadrul serviciilor naţionale de informaţii (DNI) afirmă că posibilitatea ca Putin să fie bolnav, sau chiar să moară, ar diminua ameninţarea unui război nuclear.

”Putin este cu siguranţă bolnav”, însă continuă să fie ”periculos, iar dacă moare, se va declanşa haosul”, a mai subliniat oficialul DNI.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Trei oficiali americani – unul din cadrul serviciilor naţionale de informaţii (DNI), un ofiţer superior pensionat al Forţelor Aeriene şi unul de la Agenţia de Informaţii Militare (Defense Intelligence Agency, DIA)- avertizează că izolarea liderului rus îngreunează evaluarea stării sale de sănătate de către serviciile de informaţii americane.

"Un vid de putere după Putin ar putea fi foarte periculos pentru lume”

Apariţia preşedintelui rus de ”Ziua Victoriei” pe 9 mai a stârnit un val de nelinişte. Vizibil balonat, Putin s-a aşezat pe un scaun, cocoşat, acoperindu-şi picioarele cu o pătură. Comunitatea de informaţii a SUA a precizat că situaţia lui era mai gravă decât se credea anterior, iar epuizarea fizică a fost pe măsura epuizării Rusiei.

Citeste si: Șeful NATO: Occidentul trebuie să se pregătească pentru "un război de uzură" în Ucraina

Trei zile mai târziu, şeful serviciului de informaţii al Ucrainei, general-maiorul Kyrylo Budanov, a declarat pentru Sky News că Putin se afla într-o ”stare psihologică şi fizică foarte proastă şi este foarte bolnav”, adăugând că există planuri în interiorul Kremlinului de a-l îndepărta de la putere.

Un zvon potrivit căruia oamenii de securitate de la Kremlin au descoperit un complot rusesc de asasinare a lui Putin a fost confirmat la acest moment.

”Putin este bolnav? Absolut. Dar nu ar trebui să lăsăm aşteptarea morţii lui să conducă la acţiuni proactive din partea noastră. Un vid de putere după Putin ar putea fi foarte periculos pentru lume”, a declarat fostul ofiţer al Forţelor Aeriene.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Oficialul DNI a subliniat că indiferent dacă Putin este ”puternic” sau ”slăbit”, puterea nucleară a Rusiei persistă.

Liderul DIA susţine că, în anumite privinţe, posibilitatea ca Putin să fie ”bolnav sau să moară ar fi benefică pentru întreaga lume, nu doar în privinţa viitorului Rusiei sau a încheierii războiului din Ucraina, ci pentru a diminua ameninţarea nebunului cu războiul nuclear”.

Dacă sănătatea lui Putin ar fi în declin, atunci liderul rus ar avea o influenţă diminuată asupra consilierilor şi subordonaţilor lui, spre exemplu, ”în cazul în care ordonă folosirea armelor nucleare”, a mai argumentat oficialul american.

”Putin este cu siguranţă bolnav... dacă va muri în curând este o simplă speculaţie. Totuşi, nu ar trebui să fim liniştiţi. Însă continuă să fie periculos, iar dacă moare, se va declanşa haosul”, a mai spus el, potrivit TVR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si