Autorii sancţiunilor, ”ghidaţi de ambiţiile lor umflate şi oarbe şi de rusofobie, aplică o lovitură mai puternică propriilor lor interese naţionale, propriilor lor economii şi prosperităţii propriilor lor cetăţeni”, declară într-o reuniune consacrată problemelor economice conducătorul rus Vladimir Putin.

Citeste si: Dmitri Medvedev, aliatul nr.1 al lui Putin, amenință NATO cu un "război nuclear total"

”Noi vedem acest lucru în primul rând uitându-ne la o creştere puternică a inflaţiei în Europa, care atinge 20% în anumite ţări”, apreciază Putin.

Putin:  Rusia reuşeşte să înfrunte provocări exterioare  

Conform lui Vladimir Putin, ”este evident că(...) o continuare a obsesiei sancţiunilor va conduce inevitabil la consecinţele cele mai dificile pentru Uniunea Europeană (UE), cetăţenii ei”.

”În ceea ce o privește, Rusia reuşeşte cu siguranţă să înfrunte provocări exterioare, mulţumită politicii sale macroeconomice responsabile din ultimii ani şi graţie deciziilor sistemice vizând să-i consolideze suveranitatea economică şi securitatea tehnologică şi alimentară”, dă asigurări Vladimir Putin.

Citeste si: Încă un oligarh rus s-a stins din viață în condiții bizare. Otrava care i-a pus capăt zilelor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Președintele rus Vladimir Putin se felicită pentru o încetinire ”treptată” a inflaţiei, după ce aceasta a crescut la 16,7% în martie, şi de o consolidare a devizei ruse, care a înregistrat joi o redresare-record de la începutul lui 2020 şi a atins, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), nivelul de 67,7 ruble un euro şi 65,2 ruble un dolar.

Kremlinul, reacție uluitoare după ce a aflat că Finlanda intră în NATO. Cum va răspunde Rusia

Moscova a anunțat, joi 12 mai 2022, că hotărârea Finlandei de a adera la NATO este  ”cu siguranță”  o amenințare la adresa Federației Ruse și că extinderea blocului militar nu va face Europa sau lumea mai stabilă.

Vorbindu-le reporterilor în cadrul unei conferințe telefonice, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că măsurile luate de Finlanda pentru a adera la NATO sunt un motiv de regret și un motiv pentru a impune un răspuns simetric.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre valul de scumpiri din România: „Singurul vinovat pentru crizele din prezent este Vladimir Putin”

Președintele și prim-ministrul Finlandei au afirmat joi, 12 mai 2022, că țara lor trebuie să solicite aderarea la alianța militară NATO  ”fără întârziere”.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Chestionat dacă acest lucru reprezintă o amenințare pentru Rusia, Peskov a mărturisit:  ”cu siguranță. Extinderea

NATO nu face continentul nostru mai stabil și mai sigur”.

Acesta a afirmat că Finlanda s-a alăturat  ”demersurilor neprietenoase”  împotriva Rusiei, notează  Reuters.

Citeste si: Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, convocat de urgență la Ministerul de Externe român. Care este motivul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si