Minskul este capitala Belarusului, care a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru a invada Ucraina, şi anume forţelor care se îndreaptă în prezent către Kiev.

Putin, pregătit să trimită la Minsk o delegaţie, la negocieri cu Ucraina 

”Vladimir Putin este dispus să trimită la Minsk o delegaţie rusă, la nivel de miniştri ai Apărării şi de Externe şi de administraţie prezidenţială, la negocieri cu o delegaţie ucraineană”, anunţă Dmitri Peskov.

Citeste si: VIDEO| Un civil ucrainean s-a pus în fața tancurilor rusești care defilau prin sudul Ucrainei

Kremlinul a refuzat în mod sistematic să participe la negocieri cu Ucraina, în pofida unor solicitări repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, înainte ca Vladimir Putin să lanseze ofensiva, joi.

Preşedintele ucrainean declara, cu doar câteva ore înantea începerii campaniei militare ruse că a încercat să-l contacteze telefonic pe Vladimir Putin, însă în zadar.

Rusia este deschisă la negocieri

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a dat asigurări vineri că obiectivul invaziei ruse a Ucranei este ”eliberarea” ucrainenilor ”de opresune”.

Citeste si: UE blochează activele preşedintelui rus Vladimir Putin şi ale ministrului de extrerne Serghei Lavrov

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Lavrov sugera, astfel, că Moscova intenţionează să răstoarne regimul lui Volodimir Zelenski de la putere.

El preciza că Rusia este pregătită de negocieri dacă Ucraina ”depune armele”.

 

Primele unităţi ale armatei ruse au intrat în capitala ucraineană

Atacurile Rusiei împotriva Ucrainei au intrat în a doua zi cu incursiuni pe toate flancurile, explozii la Kiev şi mobilizare generală decretată de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Citeste si: Imagini pline de durere vin din Ucraina. Un copil a decedat după ce un bloc de cinci etaje a fost bombardat

Trupele ucrainene opun o rezistenţă puternică, însă primele unităţi ale armatei ruse au intrat vineri în Kiev, a anunţat Ministerul Apărării ucrainean. Ucraina vrea pace şi este dispusă să poarte discuţii cu Rusia, inclusiv în legătură cu adoptarea unui statut neutru în privinţa NATO, a declarat vineri pentru Reuters un consilier prezidenţial de la Kiev, Mihailo Podoliak.

Totodată, comunitatea internaţională decide noi sancţiuni împotriva guvernului rus pentru a lovi economia, sistemul energetic şi afacerile acestei ţări.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si