Armata rusă suferă pierderi neașteptate, iar dovezile și mărturiile activiştilor pentru drepturile migranţilor evidențiază că etnici din Tadjikistan, Kârgâzstan, Kazahstan sau Uzbekistan au semnat contracte de mercenariat cu armata rusă în schimbul obținerii cetățeniei ruse, scrie The Moscow Times.

Citeste si: Gestul impresionant al unei profesoare din Ucraina. A salvat 30 de copii dintr-un orfelinat și s-a adăpostit alături de ei timp de o lună

Războiul a făcut vistime de ambele părți

Războiul început de Rusia pe data de 24 februarie a făcut un număr mare de morți de ambele părți.

Citeste si: Preşedintele Volodimir Zelenski solicită sprijin din partea israelienilor

Într-o conversație prin intermediul Telegram, Valentina Chupik a declarat pentru The Moscow Times că a observat două modalități prin care migranții sunt vizați pentru a fi recrutați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Aproape 1.000 de manifestanți anti-război, arestați duminică în Rusia

„Firește, asta era o minciună completă, pentru că legea nu permite acest lucru”, a spus Chupik. „Le-am spus acestor tipi că cei care i-au apelat sunt escroci”, a adăugat avocata.

Guvernul rus folosește muncitorii mingranți în armată

„Cred că guvernul rus folosește muncitorii migranți ca carne de tun în războiul din Ucraina.

Acești migranți sunt probabil înscriși în luptă din partea Ministerul Apărării ori integrați în companii militare private”, a afirmat Chupik.

Citeste si: Zelenski propune să se întâlnească cu Putin la Ierusalim. "Este locul potrivit pentru a ajunge la pace"

Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Vladimir Putin ar intenționa să folosească și minorii în lupta sa împotriva Ucrainei.


”Cu privire la organizarea implicării membrilor mișcării publice militaro-patriotice Yunarmiya în desfășurarea unei operațiuni speciale pe teritoriul Ucrainei.”, spune Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

Citeste si: VIDEO| Zelenski: „Sunt pregătit pentru negocieri” cu Putin, însă un eșec ar putea duce la un „Al Treilea Război Mondial”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si