Close sidebar
Close sidebar

Putin se pregătește să aplice "planul D" în Ucraina, după mai multe eșecuri la rând

Președintele rus Vladimir Putin se pregătește să schimbe din nou strategia în Ucraina, după ce s-a confruntat cu mai multe eșecuri la rând, susține secretarul de stat pentru Apărare din Marea Britanie, Ben Wallace.

Sorin Negru,

Putin schimbă din nou strategia în Ucraina?

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Secretarul Apărării de la Londra, Ben Wallace, a acordat un interviu postului Sky News în cursul dimineții de vineri.

El a spus că Rusia eșuează în „multe zone” în Ucraina și că președintele Vladimir Putin ar putea încerca să schimbe din nou strategia.

Citeste si: Volodimir Zelenski: "Nimeni în lume nu investeşte mai mult în terorism decât Rusia"

„Rușii eșuează în acest moment pe teren în multe zone... Planul A, B și C al lui Putin au eșuat și el ar putea căuta planul D”, a spus Wallace, potrivit Sky News.

"Un stat fascist a invadat Ucraina"

Potrivit oficialului de la Londra, este o cauză nobilă să ajuți Ucraina în acest război, în contextul în care "un stat fascist a invadat un vecin".

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 155. Ucraina se pregătește să elibereze regiunea Herson. Rușii au capturat o mare centrală electrică

Secretarul britanic al Apărării a amintit crimele de război care au avut loc în invazia Rusiei, violurile, milioanele de refugiați și de ucraineni duși cu forța în Rusia, orașele distruse.

Ucraina a pornit contraofensiva în regiunea Herson

O contraofensivă a trupelor ucrainene din sudul ţării „prinde contur” în jurul oraşului Herson, ocupat, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD).

În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale, după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.

Forţele ucrainene au folosit noua artilerie cu rază lungă de acţiune pentru a ţinti podurile de peste râul Nipru, iar Ministerul Apărării a declarat că două atacuri recente asupra podului Antonivskiy din Herson au lăsat trupele ruseşti „practic izolate”.

În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI