Lipsa locurilor de parcare din România îi obligă de cele mai mule ori pe șoferi să apeleze la trotuar pentru a-și parca mașinile, lucru interzis în Codul Rutier. Cei care parchează pe trotuar ar trebui să știe că și în acest caz amenzile sunt destul de mari, conform Art. 72 din Ordonanța de Urgență 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, actualizată prin OUG nr. 63/2006.

“Ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă”

Conform acestor reglementări un autoturism nu poate fi parcat pe trotuar, deoarece “ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă”. Singura modalitate de a parca, chiar și pe trotuar, este atunci când există spații create adecvat și semnalizate în conformitate. În condițiile în care există aceste spații amenajate, mașinile trebuie parcate la cel puțin 10 metri de o intersecție, stații ale mijloacelor de transport în comun, treceri de pietoni, și la mai puțin de 5 metri de ferestrele locuințelor.

Citeste si: Poliția Română a introdus benzile cu țepi pentru prinderea mai rapidă a șoferilor fugari

Citeste si: VIDEO- A murit în mașina cu volanul pe partea dreaptă

Amenda pentru parcatul mașinii pe trotuar este cuprinsă între 290 și 435 de lei plus 2 puncte de penalizare

Dacă nu sunt respectate aceste condiții și există șoferi care totuși își parchează mașina pe trotuar, ar trebui să știe că amenzile nu sunt deloc mici.

Conform legislației, polițiștii de la Poliția Rutieră vă vor putea amenda cu sume cuprinse între 290 si 435 de lei. La aceste amenzi se mai adaugă și două puncte de penalizare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În afară de asta, mai puteți fi încadrați, în același timp, și la categoria de staționare neregulamentară. Conform legislației, în acest caz amenzile sunt cuprinse între 580 si 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se aplică și pentru parcarea pe spațiul verde.

Sursa: Playtech

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si