Un nou focar de coronavirus a fost anunțat. La mănăstirea Putna 31 de călugări au fost testați pozitiv cu noul virus. Potrivit informațiilor oferite de către managerul interimar al Spitalului din Suceava, cei 31 au forme ușoare, mulți fiind asimptomatici.

Covid-19 a invadat mănăstirea Putna. 31 de călugări au fost testați pozitiv cu noul virus

„Sunt internați. Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice.

Sunt internați în spital. Directorul medical se ocupă și face o reevaluare. Ei au fost reevaluați ieri de medicul infecționist. Au stabilit tehnica terapeutică. Cam așa e situația. Nu pune niciunul dintre ei probleme.”, a declarat Anatolii Buzdugan pentru antena3.ro.

Citeste si: Medicii avertizeaza: “In caz de AVC, nu stati acasa! 1 minut pierdut inseamna 2 milioane de neuroni pierduti!”

Citeste si: Danemarca nu înregistrează niciun mort din cauza covid-19 pentru prima oară de la 13 martie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Lavrov respinge acuzaţiile lui Merkel cu privire la atacuri informatice ruse vizând Bundestagul şi cancelarul

putna coronavirus 31 călugări

Întreaga comunitate de la mănăstire a fost testată. Săptămâna trecută, un bărbat care locuia acolo a murit. În acel moment, conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă epidemiologică.

Citeste si: Coronavirus Romania 15 mai: cate cazuri au fost in ultimele 24 de ore

Apoi, în data de 5 mai, unul dintre călugării de la Putna, în vârstă de 52 de ani și infectat cu noul coronavirus, a fost transferat de urgență cu un elicopter la Institutul ”Matei Balș”, din cauza faptului că starea de sănătatea i se agravase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si