Programul Rabla 2018 urmeaza sa fie lansat astazi de Administratia Fondului pentru Mediu.

Ce suma aloca statul pentru Rabla 2018

Pentru anul acesta, pentru programul de innoire al parcului national auto, Statul Roman pune la bataie 133 de milioane de lei pentru persoanele fizice si 20 de milioane de lei urmeaza sa fie virati pentru firmele care vor sa cumpere masini noi.

Cum functioneaza programul Rabla 2018

Rabla 2018 functioneaza aproape la fel ca si in anii trecuti. Concret, trebuie sa predai o masina la Remat in vederea cumpararii uneoia noi, statul urmand sa deconteze 6.500 de lei din costul autoturismului achizitionat. Un calcul simplu arata ca Statul va finanta partial cumpararea a peste 20.500 de masini noi.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia de programul Rabla 2018

Cei eligibili pentru programul Rabla 2018 sunt persoanele fizice care locuiesc pe teritoriul Romaniei. Aceste persoane trebuie sa nu aiba datorii la Stat si sa predea la casare un autoturism vechi de cel putin opt ani.

Desi s-a vorbit ca aceste masini ar trebui sa aiba valabil ITP-ul, acest lucru a fost scos ulterior din program prin Ordinul Ministerului Mediului.

O persoana fizica poate achizitiona mai multe autovehicule noi, dar asta numai in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate.

Pe post de rabla se vor accepta si microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

Rabla 2018. Exista si varianta Rabla Plus pentru masini electrice sau hibrid

In acest an va functiona si programul Rabla Plus, iar bonusul va fi acelasi, ca in anii trecuti, de 10.000 de euro la achizitionarea unei masini pur electrice. In acest caz, predarea unei rable la Remat nu este obligatorie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Daca aveti totusi si o rabla, statul va acorda suplimentar si reducerea de 6.500 de lei, reducerea totala ajungand in jurul sumei de 11.400 de euro.

Pentru autovehiculele hibrid ecobonusul va fi de 4.500 de euro.

Rabla 2018. Cum a functionat programul anul trecut

Anul trecut, programul Rabla a fost un adevarat succes comparativ cu anul 2016, numarul masinilor electrice din Romania fiind de peste 1.000 de unitati.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si