În cadrul discursului de duminică, deși a afirmat că nu dorește o cursă a înarmării, președintele rus Vladimir Putin a menționat deseori o nouă generație de arme nucleare rusești care, potrivit acestuia, sunt fără egal în prezent și pot lovi pe tot globul.

Zircon- racheta de croazieră hipersonică

Printre noile arme, care nu au fost dezfășurate până în prezent, se numără drona nucleară subacvatică Poseidon, care poate fi transportată de submarine, și racheta de croazieră hipersonică Zircon.

Racheta hipersonică este capabilă să depășească de cinci ori viteza sunetului, ceea ce le face dificil de urmări și interceptat.

Vladimir Putin nu a precizat o dată anume de la care aceste arme vor fi puse în funcțiune, dar a ținut să menționeze că această zi se apropie.

40 de noi nave în acest an

Alte 40 de noi nave vor intra în acest an în rândurile Forțelor navale ruse, a mai spus Putin, la Sankt-Petersburg, în discursul ținut cu ocazia defilării navale anuale de Ziua Marinei ruese.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Avioane militare rusești deasupra Mării Negre. Două MiG-uri românești au intervenit

„Desfășurarea generalizată a tehnologiilor digitale avansate care nu au egal în lume, inclusiv sisteme de atac hipersonice și drone submarine vor conferi flotei avantaje unice și îi vor crește capacitățile de luptă”, a afirmat Putin.

Submarinul Belgorod

Tot duminică, Ministerul Apărării ruse a emis un comunicat de presă în care afirmă că sunt în desfășurare testările submarinului Belogord, capabil să transporte dronele Poseidon, iar testarea rachetei hipersonice Zircon este aproape finalizată.

Citeste si: Constituţia lui Putin intră în vigoare sâmbătă, anunţă Kremlinul

„Lucrările se desfășoară cu succes pentru a crea sisteme de arme moderne pentru marină”, se arată în comunicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si