O rachetă rusească   care a fost scăpată de sub control se îndreaptă rapid spre Pământ. Urmează să aterizeze în următoarele 24 de ore. Experții au făcut anunțul miercuri seară.

Citeste si: Cum a devenit Elon Musk cel mai bogat om din lume. A intrat în afaceri la 12 ani

Racheta se îndreaptă spre Terra cu viteză maximă. Numele rachetei este Angara-A5, iar acesta a fost lansată pe 27 decembrie 2021 în Rusia, într-un test unde o nouă tehnologie era verificată.

Citeste si: Rusia a distrus un satelit cu o rachetă de la sol. Reacție dură din partea SUA

Ce au transmis specialiștii

Un director din Agenția Spațială Europeană, Holger Krag, a spus că racheta va cădea în următoarele 24 de ore, dar nimeni nu poate spune unde.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Peste 500 de migranți au ajuns în insula Lampedusa din Italia

Experții în domeniul spațial au declarat că racheta zboară cu o viteză de 7,5 km pe secundă și cântărește circa 4 tone, fără combustibil.

Potrivit specialiștilor, racheta nu trebuia să reintre în atmosferă în acest fel, ci să ajungă pe o orbită și să rămână acolo pentru mii de ani.

Însă nu a mai putut porni.

Long March 5B a fost o rachetă chineză care a cântărit 20 de tone. Acesta a fost unul dintre cele mai mari obiecte care a lovit Pământul, după ce a căzut de pe o orbită.

Citeste si: Elon Musk este „Persoana anului 2021”, titlu acordat de revista Time

Holger Krag susține că în fiecare an până la 200 de tone de deșeuri spațiale reintră în atmosfera Pământului într-un mod care nu poate fi controlat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si