Primăria Capitalei a transmis, miercuri, că, având în vedere faptul că Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET, întreaga activitate a societăţii va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetică, potrivit news.ro.

„Îi asigur pe toţi cetăţenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanţei nu are consecinţe asupra continuităţîi furnizării agentului termic către populaţie pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi.

Concret, am propus, iar Consiliu General a aprobat recent, înfiinţarea Companiei Municipale Termoenergetică Bucureşti, care are că obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţia, transportul şi furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să ii anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea.

Ce înseamnă falimentul RADET și cum va fi afectată populația

Falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populaţie, a precizat Gabriela Firea.

„Nouă companie va prelua toate aceste servicii şi va continu investiţiile în modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administraţiile anterioare”, a mai spus Firea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET

Primăria Capitalei a transmis că s-au făcut, în actualul mandat, primele investiţii majore în reţeaua de termoficare a oraşului, după o perioada de peste 7 ani marcată de lipsa oricăror investiţii sau lucarari în sistem.

„Este vorba despre o reţea care şi-a depăşit de peste 2 ori durata de viaţă, 80% din această fiind veche de peste 50 de ani”, a mai transmis Primăria Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si