În dosarul în care Radu Mazăre este judecat pentru spălare de bani, fostul edil al Constanței a cerut judecătorilor să fie trimis înapoi în Madagascar. Mazăre susține că aducerea lui în România a fost făcută ilegal și cere ”transfer temporar în Madagascar” pentru a se relua procedura ca la carte.

În speță, avocatul lui Radu Mazăre a depus la dosar o solicitare din partea autorităților din Madagascar, prin care se solicită audierea acestuia în țara africană.

Radu Mazăre a cerut să fie extrădat înapoi în Madagascar! Avocat: ”Nu s-a făcut audierea publică”

"Ce spune ministrul Justiţiei din Madagascar ... orice cerere de extrădare trebuie să facă obiectul unei audieri publice contradictorii in fata unei instante teritoriale competente, adică în Madagascar, cu drept de recurs si orice document trebuie semnat de ministrul Justitiei şi nu avem astfel de documente la dosar", spune avocatul Mihai Drăgan, apărătorul fostului edil al Constanţei.

Citeste si: Radu Mazăre, schimbare de ultim moment. Ce a pățit fostul edil în penitenciar

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La ultima ședință de judecată de la Curtea de Apel București, instanța a repsins cererea lui Radu Mazăre de a fi transferat înapoi în Madagascar, constantând că ”nu sunt îndeplinite condițiile extrădării active”. Pocesul merge așadar mai departe, Mazăre fiind deja condamnat în acest doar la 5 ani de închisoare pentru întrăinarea unor terenuri din Constanța la prețuri subevaluate, pe vremea când acesta era primar al localității.

Radu Mazăre a cerut să fie extrădat înapoi în Madagascar! ”Am fost adus să fiu prezentat ca un trofeu”

În prezent, Radu Mazăre își ispășește o pedeapsă de 9 ani și 9 luni dde închisoare într-un alt dosar, cel al retrocedării plajelor. După ce a fost condamnat, el a fost extrădat de urgență din Madagascar, acolo unde locuia și deținea o afacere în domeniul turismului.

"Am fost adus din Madagascar înainte de alegeri, ca să fiu prezentat ca un trofeu. Am făcut greșeli, am fost mândru, m-am fălit dar am vrut să fac lucruri bune și cu credință că îi ajut pe cei mai mulți", le-a spus Radu Mazăre judecătorilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si