Sute de oameni, apropiați și prieteni, au mers la casa primarului din Amărăștii de Jos, acolo unde sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului a ajuns ieri

Cu o săptămână în urmă, Radu Dinu, aflat în vacanță în Grecia alături de prieteni și logodnică, s-a aventurat în apele mării pentru a înota și nu a mai putut fi salvat. După cinci zile de căutări continue autoritățile grecești l-au găsit pe Radu fără suflare.

înmormântare Radu Dinu

Tradiții de nuntă la înmormântarea lui Radu

Mulți dintre tinerii prezenți, prieteni, colegi de serviciu sau chiar de facultate, au participat înainte de înhumare la un ritual de nuntă. Este un obicei păstrat în mai multe localități din Oltenia.

Radu Dinu nu era căsătorit. În memoria lui apropiații au cărat apă curată de la o fântână din comună, au rupt o creangă de brad și au împodobit-o. Cel mai probabil, potrivit tradiției, o vor lega de crucea de la cimitir. 

Citeste si: VIDEO| Românul dispărut în Lefkada a fost găsit mort

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tânărul era angajat la o firmă de IT, unde a fost recrutat încă din primul an de facultate. Apropiații spun despre el că era o persoană muncitoare, ambițioasă, avea planuri mari, urma să se căsătorească cu logodnica sa. 

Radu era singurul copil al primarului Constantin Dinu din Amărăștii de Jos.

înmormântare Radu Dinu

Mesaje pline de regret pe pagina de Facebook a tânărului

Pe pagina sa de Facebook au început să apară mesajele emoționante din partea celor care l-au cunoscut pe Radu.

„Dumnezeu sa-i primească sufletul în împărăția Sa! Lacrimi, lacrimi, lacrimi..Sincere condoleanțe!”, „Sunt copleșită, cuvintele nu au nicio valoare sa va aline suferința! Dumnezeu sa vă dea putere să treceți cu bine prin necaz!”, „Durerea mare nemărginită, cuvintele sunt de prisos uneori viata este atit de nedreapta. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească drum lin către îngeri, Radule”, „Doamne nu mi vine sa cred Dumnezeu sa-l odihnească în pace, sincere condoleanțe Dumnezeu sa va de-a putere să treceți peste acest necaz”. 

„Îmi este imposibil să accept că scriu aceste rânduri! Îți mulțumesc pentru tot prieten drag, OM BUN și altruist, sursă de inspirație și motivație în multe planuri (sportiv, alimentar, emoțional, stil de viață, drumeții etc.). Rămân cu tot ce am învățat de la tine și amintirea întâlnirii întâmplătoare chiar în ziua dinaintea plecării în vacanță, fericit și entuziasmat pentru prima ta vacanță în Grecia. Mulțumiri, respect și lumină veșnică!”

Citeste si: VIDEO| Imagini emoționante: Trupul românului, mort în Grecia, a fost adus acasă

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Vei rămâne mereu o amintire frumoasă pentru mine, Radu! Vineri, 8 iulie, va rămâne o zi specială pentru mine. Ultima noastră alergare împreună. Odihnă veşnică, copil minunat!”

„Este foarte dureros pentru un părinte să-şi piardă copilul la o vârstă aşa fragedă. Eu am aflat vestea prin intermediul rețelelor de socializare şi am rămas șocat. Parcă ieri eram colegi de clasă, iar astăzi…nu mai este. Rămân în urmă amintirile…Odihnă veșnică, Dinu Radu! Iar noi, cei tineri, ar trebui să învăţăm ceva din toate acestea”.

Citeste si: Adrian, băiețelul de 10 ani dat dispărut în Dolj, a fost găsit mort


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si