Close sidebar
Close sidebar

Raed Arafat, informații noi despre accesul în magazine cu certificatul COVID

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi seara, că a discutat cu premierul interimar Florin Cîţu după ce acesta a spus că ar trebui implementat certificatul digital de vaccinare şi în magazine şi a precizat că afirmaţia sa nu se referă la cele esenţiale.

Razvan Ilie,

Raed Arafat, informații noi despre accesul în magazine cu certificatul COVID

[Sursa foto: Wikipedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Certificatul verde, care atestă v accinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau testarea negativă pentru infecția cu coronavirus, ar putea fi folosit pentru toate activitățile, a anunțat premierul interimar Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de joi. Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut precizări suplimentare cu privire la acest aspect.

Citeste si: Certificatul verde, obligatoriu peste tot

Magazinele esențiale, fără certificat COVID

Raed Arafat a precizat că obligația prezentării certificatului verde se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, dar nu și la magazinele esențiale.

"Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ, în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.
Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces", a precizat secretarul de stat. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Vin vremuri grele pentru persoanele nevaccinate! Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu inclusiv pentru accesul în magazine sau pieţe

Potrivit lui Arafat, certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu numai de vaccinarea sau trecerea prin boală. Acesta este un alt aspect care va fi analizat.

"Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial", a mai spus Raed Arafat la Antena 3.

Florin Cîțu: "Nu este restricţionare, este doar o triere"

Întrebat dacă introducerea obligativităţii certificatului verde inclusiv pentru magazine nu ar însemna o restricţionare a accesului cumpărătorilor, premierul Florin Cîţu a răspuns: "Asta nu este restricţionare, este doar o triere". 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI