Stabilizarea la un număr de 3.000–4.000 de cazuri de coronavirus pe zi reprezintă un impact major pe secțiile de ATI și pe cele obișnuite, a spus șeful DSU Raed Arafat, duminică seara, la Antena 3.

„Cifra e mare și vreau să se înțeleagă că o cifră de 3.000- 4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale și din secțiile de terapie intensivă.

Asta ar putea să însemne anumite măsuri speciale la nivel sanitar, la nivelul spitalelor ”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: Spania intră în stare de urgență, pentru a doua oară de la debutul pandemiei

Explozie de cazuri la ATI în România

Bilanț coronavirus 25 octombrie. Numărul de noi îmbolnăviri cu coronavirus a fost de 3.855 în ultimele 24 de ore, în condițiile unui număr mic de teste.

Cel mai grav aspect din bilanțul de azi constă în explozia de noi cazuri la ATI: 828 de pacienți sunt internați în acest moment la Terapie Intensivă, cu 41 mai mulți decât ieri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Zodia care se îmbogățește în 2021. O șansă ca asta apare o dată în viață

În intervalul 24.10.2020 (10:00) – 25.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese. 71 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.482. Dintre acestea, 828 sunt internate la ATI.

Raed Arafat: Probleme principală este lipsa cadrelor medicale la ATI

În intervenția de duminică seara, Raed Arafat a spus că, recent, s-au adăgat spitale din București în lupta cu SARS-CoV-2.

„Avem Spitalul Malaxa care va intra ca spital COVID și așteptăm doar unele modificări de interior. Sperăm că în cursul acestei săptămâni va deveni un spital operațional pe problema COVID, păstrând ambulatoriul lui accesibil populației generale și doar în interiorul spitalului va fi destinat COVID, pentru pacienții care au nevoie de oxigen, de terapie intermediară sau de terapie intensivă. Spitalul Colentina, pe care noi l-am desemnat ca spital COVID, dar încă mai avem până ajunge la capacitatea maximă de primire”, a spus Arafat.

Potrivit lui Arafat, problema gravă rămâne resursa umană, motiv pentru care se încearcă crearea unui corp de medici dintre cei care au terminat specialitatea și care nu au loc de muncă. Se caută specialități precum ATI, Urgență, infecțioase, epidemiologie, radiologie, pneumologie.

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si