Raed Arafat consideră că consideră că relaxarea restricțiilor anti-coronavirus  ar putea duce la o nouă creștere a cazurilor  de infectare, iar impactul se va putea vedea peste 14 zile. 

Au fost țări care au crezut prea devreme că totul e ok și s-au întors să se confrunte cu o catastrofă, adică trebuie să fim precauți, atenți ”, a atras atenția șeful DSU la Antena 3.

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț despre alte restricții eliminate în București. Când scăpăm de mască

Care este momentul în care putem sta mai liniștiți

Potrivit lui Raed Arafat, momentul în care am putea sta mai liniștiți depinde doar de ritmul de vaccinare. Revenirea la normalitate se poate produce după ce se obține o rată de vaccinare de peste 30%.

În acest moment, doar 10% dintre românii adulți sunt vaccinați cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză, care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

" Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine. Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare", a mai spus Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că există și scenariul pesimist de a reveni în scenariul roșu, în următoarele săptămâni, din cauza minivacanței de Paște și 1 Mai, când nu toți oamenii au respectat măsurile sanitare.

Când scăpăm de masca de protecție în București

Prefectul Capitalei a evitat însă să spună dacă  în scenariul scăderii sub 1,5   la mia de locuitori se poate vorbi despre renunțarea la carantina de noapte.

Șansele sunt și mai mici cu privire la eliminarea măștii de protecție în exterior. Cel mai probabil, spune prefectul, așa cum s-a întâmplat și în alte țări, această măsură va fi luată abia când se va ajunge la un procent de 50-60% de persoane vaccinate din totalul populației.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Citeste si:  Vești bune. O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte marţi în România

Nu e exclus ca Bucureștiul să revină la scenariul roșu din cauza minivacanței de Paște

Restricțiile anti-COVID 19 s-au relaxat deja de două ori în ultima săptămână în Capitală.

Inițial, a fost scoasă carantina extinsă de weekend, după ce incidența a coborât sub 4 cazuri la mia de locuitori, iar din clipa în care s-a coborât sub 3 la mie, restaurantele și sălile de spectacole s-au putut redeschise la 30% din capacitate.

Minivacanța de 1 Mai și de Paște ar putea schimba trendul cu 180 de grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si