Jumătate din cazurile de vineri au apărut în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova.
“Cazurile active cresc, care nu sunt vindecate. Acum suntem aproape la 6.000. Trebuie să urmărim şi există date cum cresc cazurile. E clar că o parte din aceste cazuri sunt mai uşoare, majoritatea, o parte sunt grave, dar nu sunt de terapie intensivă, intubaţi.(...) Cea mai bună chestie pe care o vedem este ca vindecările să înceapă să fie mult mai multe decât cazurile noi care apar şi încet, încet cazurile active să scadă.
“Am ajuns la 100 şi ceva, ne-am obişnuit cu 100 şi ceva câteva zile bune, după care au apărut o dată, de două ori peste 200, după care au apărut o dată, de două ori peste 300 şi suntem la 400 de două zile, să vedem cum este mâine.
Citeste si: Arafat: „Nu că românii s-au relaxat, dar o parte au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază”
“Noi unde trebuie să ajungem? Să nu supraîncărcăm sistemul sanitar, dorim ca sistemul sanitar să deservească celelalte probleme toate, dar în acelaşi timp nu vrem să-l supraîncărcăm la Terapie Intensivă şi astăzi 18 pacienţi la Terapie Intensivă la
Citeste si: Florin Cîțu a anunțat în ce condiții cresc pensiile și salariile
“La un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nu vrea să asculte ne rămâne nouă, partea medicală şi partea situaţiilor de urgenţă, o singură soluţie: aşteptăm la spital, ne pregătim, primul venit, primul servit şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, ci medicii care tratează, cum s-a întâmplat în alte ţări să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar este realitatea, asta s-a întâmplat în alte ţări”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Citeste si: VIDEO| Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Teldrum
Citeste si: Bate sau nu Jador femeile?! Adevărul spus de manelist la "40 de intrebari cu Denise Rifai"- radioimpuls.ro
“Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. Colegii cu care au discutat le-au zis ”La un moment dat trebuia să decid, am doi şi o singură şansă pentru unul dintre ei şi să spun asta nu prea are şansă îl las, aici mă ocup”. Asta este realitatea unui dezastru adevărat, România a evitat acest dezastru şi, în loc să recunoaştem că noi am evitat astfel de situaţii, noi creăm toate premisele ca populaţia să nu mai creadă nimic şi să ajungem din nou în astfel de dezastru”, a mai declarat Arafat.