El a declarat că bisericile vor fi deschise în „valul 2” de relaxare.

Citeste si: Alte 12 decese provocate de coronavirus, inclusiv al unui cetăţean bulgar. Bilanţul a ajuns la 876

„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri.

Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, peroane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri. Ştiu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranţă se va ajunge şi la deschidere”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Autoritățile sunt în alertă maximă! Gripa aviară amenință din nou România

Declarația lui Raed Arafat vine în contextul în care reprezentanții Patriarhiei, dar și tot mai mulți credincioși, solicită autorităților să deschidă bisericile. Chiar și liberali din partidul premierului au cerut ca bisericile să fie deschise, dar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat recent că lăcașurile vor fi deschise după 1 iunie.

Citeste si: Raed Arafat trage semnalul de alarmă: „Să nu uităm că valul doi va veni”

„Din prima parte de relaxare nu va merge cu bisericile, cum nu merge nici cu restaurantele. În funcție de cum e evoluția primelor două săptămâni sau a primelor relaxări, putem să ne așteptăm la un 1 iunie sau 15 iunie, în funcție de cum evoluează. Ne gândim.

Poți limita? Sau se poate duce cineva în biserică să îți spună: „Nu poți să stai decât la doi metri, nu te atingi de icoană” sau „Nu pupați aceeași icoană”? Sau ceva în genul ăsta. Sunt multe lucruri pe care lumea mă întreabă din punct de vedere medical: „Cum o vedeți?” N-o văd, distanțarea nu o putem lua așa”, a declarat Nelu Tătaru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si