Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a convocat joi o ședință de lucru în sistem de videoconferință, la sediul MAI, în urma incendiului de la Ferma Dacilor

Șeful DSU a cerut o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activității de prevenire a situațiilor de urgență, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislația în vigoare.

Totodată, Raed Arafat a cerut toleranță zero în aplicarea sancțiunilor față de abaterile ce pun viața oamenilor în pericol.

Raed Arafat cere modificarea legislației privind situațiile de urgență, după tragedia de la Ferma Dacilor

În cursul zilei de joi, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat a convocat o ședință de lucru, în sistem de videoconferință, la sediul MAI, cu participarea inspectoratului general al IGSU, dl. general Dan-Paul Iamandi, a primului-adjunct al acestuia, dl. colonel Constantin Florea, a şefului Direcţiei Generale pentru Protecţie Civilă, dl. general de brigadă Marius Dogeanu şi a şefului Direcţiei Suport Decizional, dl. colonel Ionuţ Amzu, iar la nivel judeţean, a prefectului/înlocuitorului legal, a inspectorului şef şi a şefilor structurilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene/ Bucureşti-Ilfov, potrivit news.ro

Citește și: Decapitări la ISU Prahova după tragedia de la Ferma Dacilor. Anunțul de ultim moment al lui Raed Arafat

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În ședință s-au prezentat aspecte legate de activitatea de inspecție la pensiunea Ferma Dacilor, unde mai mulți oameni au murit în urma incendiului devastator din dimineața celei de-a doua zile de Crăciun, pe 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova.

Şeful DSU a cerut ca personalul care efectuează activităţi de control să manifeste toleranţă zero şi exigenţă în aplicarea sancţiunilor contravenţionale faţă de abaterile care pun viaţa oamenilor în pericol.

Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranţei la incendiu la toate categoriile de agenţi economici, dar şi verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfăşura activităţi unde se preconizează un aflux mare de persoane”, potrivit DSU.

Citește și: „O mână criminală”, luată în calcul după incendiul de la Ferma Dacilor: „Din răzbunare și din invidie”

Instituția a mai anunțat că șeful DSU a solicitat „o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activităţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislaţia în vigoare”, mai anunţă instituţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si