Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul Afacerilor Interne a transmis că sunt în vigoare două măsuri care îi vizează pe angajaţi- telemunca şi programul de lucru decalat- care le permite salariaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00. Acest lucru este valabil acolo unde magazinele se închid mai devreme din cauza ratei ridicate de infectare. Arafat îi îndeamnă pe angajați să solicite angajatorului aceste drepturi.

Citeste si: Arafat: „Împreună am putea totuşi să păstrăm situaţia mai controlabilă, însă încercăm să găsim soluţii cum să eludăm...”

Ce a transmis Raed Arafat

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3

Citeste si: Arafat, despre Paște în 2021: Măsurile vor fi adaptate dacă se agravează situația

raed arafat declarații 6 aprilie 2021
Declarații Raed Arafat.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat: „Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot”

Secretarul de stat a afirmat că un bun exemplu este Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI. Acolo s-a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajaţilor să îşi facă pe timpul zilei cumpărăturile.

Citeste si: Raed Arafat rupe tăcerea după apariția fotografiilor în care nu poartă mască! ”Eram cu 12 kilograme mai gras”

Șeful DSU a zis că în această perioadă el își face doar cumpărături online, nu merge la magazine. Raed Arafat a menționat că incidenţa de 7,5 la mie, unde sunt cele mai stricte măsuri, reprezintă „o cifră mare" în ceea ce priveşte infectarea COVID-19. El a dat exemplul Germaniei unde autoritățile au limitat deplasările pe distanţe de peste 15 kilometri în zonele cu o rată de infectare de 2 la mie.

Citeste si: Raed Arafat a anunțat când se vor ridica restricțiile! Valul trei al pandemiei va fi ultimul prag cu măsuri pentru români. Ce trebuie să știe toți românii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si