Este posibil să mai fie nevoie de adăposturi și în alte zone, cum ar fi Ceatalchioi și posibil și la Chilia, dar se discută cu colegii de la MApN și fac în cooperare cu colegii de la IGSU. Toată lumea lucrează împreună și scopul este să asigurăm protecția populației ”, a explicat Raed Arafat, pentru Digi24.ro

Raed Arafat, declarații despre adăposturile din Delta Dunării

Raed Arafat, declarații despre adăposturile din Delta Dunării

[Sursa foto: MApN]

Cum trebuie să reacționeze oamenii dacă primesc un mesaj de la RO-Alert?

De asemenea, acesta a explicat modul în care oamenii trebuie să reacționeze, în cazul în care primesc un mesaj RO-Alert.

„Mesajul le dă variante. Dacă este un adăpost în zonă, dacă nu este atunci să se protejeze de geamuri, pereții laterali, să intre în mijlocul casei până trece pericolul, până încetează alarma. Noi o dăm cu un anumit termen. Dacă nu s-a reînnoit înseamnă că se termină. Durata mesajului va trebui să fie respectată. Dacă alerta se prelungește se va veni cu un mesaj nou. Informația ajunge foarte rapid. Nu ar trebui să fie mai mult de un minut de la momentul în care IGSU a primit apelul de la Armată și se stabilește unde să se dea alerta ”, a mai spus Arafat.

Citește și: UPDATE: O nouă dronă a fost găsită pe teritoriul României. Fragmentele sunt dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri/ ”Autoritățile române nu au o imagine obiectivă a ceea ce s-a întâmplat”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, acesta a declarat și cum ar trebui oamenii să interpreteze mesajele. Raed Arafat a spus faptul că „ dacă în mesaj se specifică că este risc înseamnă că trebuie să se protejeze”.

De asemenea, el a adăugat că pompierii au instruit oamenii.

În zonă a fost mobilizată o ambulanță, dacă vor fi necesare intervențiile.

Dacă apare o problemă se va interveni cu echipe de la Ambulanță, Smurd. Sunt pregătiți pompierii și colegii de la Ambulanță. Dacă este vorba de cazuri mai serioase ajung la spitalele județene de urgență, așa cum ajung și astăzi în cazul unui accident rutier ”, a mai menționat el.

Care este situația adăposturilor?

Referitor la adăposturi, Raed Arafat a declarat că „nu sunt adăposturi permanente și că deși sunt improvizate în regim rapid nu înseamnă că nu sunt eficiente”. 

Raed Arafat, declarații despre adăposturile din Delta Dunării

Raed Arafat, declarații despre adăposturile din Delta Dunării

[Sursa foto: MApN]

„Nu sunt adăposturi permanente, sunt improvizate în regim rapid, nu înseamnă că nu sunt bune, dar a fost o soluție de adăpost care se face pentru a proteja de efectele unei drone în zonă. Pentru adăposturile permanente le găsiți la subsolurile blocurilor. Este o altă treabă. Nu trebuie panică, nu trebuie să intre în speculații, trebuie să înțeleagă că încercăm să le asigurăm protecția, colaborăm între noi. Dacă este o problemă pe care o simte cetățeanul trebuie să ia legătura cu autoritățile”, a conchis Raed Arafat.

Citește și: Reacția MAE, după ce au fost găsite resturile unei a treia drone în Tulcea. ,,Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

Sursa: Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si