Potrivit Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au fost descoperite probleme cu hidranții, de către echipele de intervenție care au fost la fața locului.

Anchetatorii au stabilit faptul că cel puțin unul dintre hidranți nu a avut presiune.

,,Echipajele de intervenţie au sosit în timp mult mai scurt decât s-a vehiculat”

În ceea ce privește măsurile luate, prima măsură a fost evacuarea locuințelor din jur.

În privința exploziilor de la Crevedia au fost, în total, aproape 100 de apeluri, potrivit lui Raed Arafat.

Citește și: Care este starea victimelor, în urma exploziilor de la Crevedia. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Conform lui Arafat, „ echipajele de intervenţie au sosit în timp mult mai scurt decât s-a vehiculat ”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Conducerea intervenție este a pompierilor care au expertiză. Eu când am ajuns acolo, la aproximativ o oră, dispozitivul era stabilit, oamenii erau stabiliți, activitatea era în desfășurare, erau stabilite evacuarea și răcirea", a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat a prezentat cronologia autorizării stației GPL

De asemenea, el a prezentat cronologia autorizării stației GPL: autorizare în octombrie 2011, de către ISU Dâmbovița, cu capacitate de depozitare GPL de 4.000

litri.

Pe data de 30 iulie 2020, ISU a făcut un control prin care s-a constatat schimbarea amplasamentului, fiind retrasă autorizaţia.

În octombrie 2020 s-a decis închiderea stației. La data de 13 octombrie 2020, operatorul a notificat ISU Dâmboviţa că punctul de lucru a fost închis. ”Aici rolul ISU s-a finalizat”, a precizat Raed Arafat.

În urma dezastrelor de la Crevedia, au fost 58 de victime, potrivit Ministerului de Interne.

Trei oameni au decedat, 25 de pacienți au fost externați, iar 12 răniți au fost transferați în străinătate. Printre cei mai mulți răniți se numără angajați ai ministerului. 

60 stații GPL, suspendate în urma controalelor

Raed Arafat a declarat faptul că până la acest moment, au fost constatate 2.150 de deficiențe la stațiile GPL, în urma controalelor dispuse după exploziile din Crevedia.

Potrivit acestuia, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 6.545.307 lei.

" Total deficienţe constatate- 2.150. Total măsuri dispuse- 1.519, din care retragerea autorizaţiei sau avizelor la 11, suspendarea activităţii la 60 şi închiderea activităţii la 12. Total sancţiuni contravenţionale- 1.797, în cuantum de 6.545.307 lei", a declarat Raed Arafat. 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si