Cutremurul a fost revizuit la 5,4 grade pe scara Richter. Este cel mai puternic seism după cel din 28 octombrie 2018 (5,8 grade pe Richter).

Citeste si: Cutremur puternic azi în România. Șeful INFP: Nu avem informații despre eventuale pagube

Seismul nu a produs pagube, nu au fost înregistrate apeluri la 112 și nu au existat victime, a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat: Toţi să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore 

Raed Arafat a atras atenția asupra informațiilor care circulă în spațiul public referitor la tipul de alertă pe care populația l-a primit înainte de cutremur.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Șeful DSU a subliniat că  IGSU nu a trimis mesaj RO-Alert, iar populația a primit alertă de la Android. 

„În primul rând, nu ieşiţi din apartament pe scări, nu folosiţi lifturile, mergeţi şi adăpostiţi-vă sub o masă, sub o grindă.

Să ştiţi exact care sunt zonele mai tari, unde sunt grinzile şi să staţi acolo în timpul cutremurului. Acesta este sfatul pe care putem să îl dăm. Cel mai important este: fără panică. Iar un alt aspect foarte important: să nu dea toată lumea telefoane pentru că poate să îi blocheze inclusiv pe cei care au nevoie de servicii de urgenţă, dacă sunt efecte, şi să blocheze serviciile de urgenţă.
Şi să nu plecaţi cu maşinile pe drumuri, dacă este cu impact, pentru că puteţi bloca serviciile de urgenţă şi intervenţia. Şi, am mai spus-o, toţi să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore: apă, medicamente, radio pe baterie”, a transmis Raed Arafat, citat de G4Media.

Citeste si: Cutremur în România, joi dimineață. Ce magnitudine a avut

Raed Arafat a precizat, joi dimineață, la Digi 24, că mai multe informaţii despre situaţiile generate de un cutremur pot fi consultate pe pagina oficială  fiipregatit.ro, transmite Agerpres.ro.

Cutremurul a fost revizuit la 5,4 grade

"În ziua de   03.11.2022, 06:50:26   (ora României), s-a produs în   ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU   un cutremur semnificativ cu magnitudinea   ML 5.4, la adâncimea de   147.5 km", a transmis INFP.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în județul Buzău, la 74km E de Brasov, 76km NE de Ploiesti, 116km V de Braila, 118km V de Galati, 119km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 199km SV de Iasi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si