Close sidebar
Close sidebar

Raed Arafat, impotriva promovarii tigarilor electronice: "Sunt noile aparate ale mortii"

Raed Arafat cere interzicerea prin lege a promovarii dispozitivelor care vor sa inlocuiasca tigarile clasice.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne acuza ca prin publicitatea agresiva se creeaza noi dependenti, inclusiv copii, a caror sanatate ar putea fi in pericol. Urmariti un material filmat cu camera ascunsa.

"Scrie clar: incearca gratuit! Toti stalpii sunt ocupati cu asta si asta este o parte dintr-o promovare extrem, de agresiva.

Nu stim inca daca exista concentratii mai putin nocive pentru un fumator care fumeaza o tigara clasica."

Iar astfel de dispozitive ale mortii, cum le-a denumit Raed Arafat, n-ar fi decat lupul imbracat in blana de oaie al industriei tutunului.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Cat costa dispozitivul? Pretul este de 200 de lei, impreuna cu 5 pachete."

Tocmai promovarea agresiva i-a atras atentia Secretarului de Stat in Ministerul Afacerilor de Interne. El cere ca autoritatile sa constientizeze pericolul si sa intervina.

Raed Arafat: "Promovarea lor trebuie sa fie supusa acelorasi reguli de promovare a tigarilor obisnuite si care este interzisa."

Grav e ca aceste dispozitive creeaza noi dependenti, inclusiv din randul copiilor, avertizeaza Raed Arafat!

Raed Arafat: "In scoli sunt copii care fumeaza aceste produse cu aceste aparate care pentru un copil e un lucru sa se laude cu el, e un aparat scump,dar de fapt el intra intr-un grup de dependenti."

In mall-uri, magazine, la colt de strada, astfel de dispozitive se vand ca painea calda. Sunt legale si reprezentantii le lauda ca fiind o alternativa mai sanatoasa a fumatului clasic. In plus, nu emana miros de fum, asa ca nici nu deranjeaza nefumatorii, in spatiile publice. 

"E mai putin nociv, pentru ca-i lipsesc gudronul, ala e cel mai nociv ca se asaza pe plamani, si monoxidul de gudron. Din punctul asta de vedere e mai putin nociv."

Raed Arafat: "Avem o promovare foarte agresiva care nu zice tot adevarul despre produs si-l prezinta ca o solutie care schimba totul, ca totul acum este perfect. Normal ca ea va recruta noi fumatori."

Desi considerate de multi la fel de daunatoare precum tigarile clasice, inca nu exista studii pe termen lung care sa ateste daca sistemele de vaporizare ori cele prin incalzire afecteaza grav sanatatea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI