Raed Arafat: Nu avem în discuție un lockdown total

Raed Arafat spune despre noile tulpini de coronavirus că aceste variante se răspândesc mai ușor și o persoană infectată poate infecta, la rândul ei, mai multe persoane. Cu atoate acestea, autoritățile nu intenționează să introducă o carantină la nivel național. 

" În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total",

a spus secretarul de stat la Antena 3, întrebat fiind despre eventualele noi măsuri restrictive în contextul creșterii ratei de incidență.

Citeste si: S-a dat startul vaccinării cu serul AstraZeneca. Persoanele cu vârsta peste 18 ani incluse în etapa a doua

Raed Arafat a precizat că autoritățile preferă să abordeze situația la nivel local.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție. La Timișoara, incidența este aproape 7,5.

E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Tmișoarei și a localităților limitrofe", a precizat secretarul de stat.

Citeste si: Școli închise rând pe rând. Alți 49 de elevi și angajați au fost confirmați cu Sars-Cov-2

Raed Arafat: Noile tulpini de coronavirus se răspândesc mai ușor  

Secretarul de stat din MAO a comentat situația creată în urma confirmării, în România, a variantelor britanică, sud-africană și braziliană a SARS-CoV-2.

"Era de așteptat. Dacă se călătorește, dacă lumea merge în concedii peste tot, era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție: mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara", a declarat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Problema este că aceste variante se răspândesc mai ușor și o persoană infectată poate infecta, la rândul ei, mai multe persoane (decât în cazul infectării cu tulpina dominantă în trecut), a explicat șeful DSU.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Asta înseamnă cazuri mai multe într-o perioadă mai mică, ceea ce duce la creșterea presiunii pe sistemul sanitar", a explicat Raed Arafat.

"Apar mutații care necesită noile doze"

Potrivit acestuia, vaccinul rămâne la soluția optimă. "E posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noile doze", a mai spus secretatul de stat.

Vaccinurile reduc șansa de a face forma gravă a bolii dar continuăm și cu măsurile de distanțare și limitare a mobilității, până vom avea un număr mai mae de persoane vaccinate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si