„Nu am fost de acord cu acest lucru și nici nu vom fi de acord, pentru că nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri, soluțiile sunt altele”, a afirmat șeful DSU, Raed Arafat.

Citeste si: Încă un pacient evacuat din infernul de la spitalul din Constanța a murit

Ce soluții propune șeful DSU pentru prevenirea incendiilor din spitale

„În interiorul clădirii trebuie să ai oameni care verifică instalațiile, care fac tururi să verifice care este situația, dacă există vreun risc să îl elimine. Binențeles, dacă e o urgență se sună la 112 să vină pompierii. Chestia asta a generat și alte solicitări. Lumea a crezut că dacă punem pompierii lângă spital înseamnă că nu mai are nimeni responsabilitate și pompierii răspund. Nu merge”, a adaugat Raed Arafat.

Acesta a mărturisit că pompierii verifică spitalele la câteva ore, în cazul în care nu există personal autorizat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| România e lovită din greu de valul patru: spitalele și morgile sunt pline

Medicii de la Timișoara au cerut o mașină ISU de teama unui posibil incendiu

De miercuri, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara există o mașină de pompieri cu apă și spumă și un echipaj militar format din trei persoane, gata să intervină în caz de incendiu. 

Citeste si: Focar de Covid-19 la Spitalul de Pediatrie din Iași

Ce au declarat reprezentanții spitalului

„Deși personalul spitalului nostru este instruit permanent și avem o autorizație la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalații, clădirea este foarte veche, existând un potențial pericol. Vrem să mulțumim conducerii ISU Banat pentru disponibilitatea avută și pentru reacția imediată la solicitarea noastră”, au spus cei de la „Victor Babeș”.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2, al zilei de 8 octombrie 2021. În jur de 14.000 de cazuri noi de infectare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si