In articol:
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este de părere că riscul infectării după participarea la un astfel de eveniment este foarte mare. De asemenea, avertizează Arafat, toți cei care nu vor respecta regulile impuse o sa fie sancționați.
Citeste si: De ce mor atât de mulți români de coronavirus. Care e situația în țările vecine
Aşa cum se întâmpla an de an, pe 9 octombrie, la Iași, ar fi trebuit să ajungă cu un alai de autocare şi pelerinii din Voluntari, judeţul Ilfov. Acum, însă, totul va fi doar o amintire pentru sutele de credincioşi.
„Nu e bine pentru că credința e la fel. I-au oprit omului credința un an! Stai că o să se ajungă mai rău, mamă. Adevărat, au ajuns picioarele să conducă capul!”, spun oamenii. Detalii aici.
Raed Arafat: Acești oameni nu dau doi bani pe viața lor
„Regula care e stabilită prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență e că deplasarea la pelerinaje nu e permisă. Dacă acest lucru se va întâmpla, contrar regulii, vor fi luate măsuri ca să se stopeze această mișcare, pentru că riscul e foarte mare. Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol! Asta trebuie să se înțeleagă”, a mai spus Raed Arafat.
Sfânta Parascheva va fi sărbătorită pe 14 octombrie, însă la slujbă vor putea participa doar 500 de persoane. Liturghia va putea fi urmărită și pe ecrane ce vor fi montate în Piața Unirii și Piața Palatului Culturii, unde se vor amenaja spații cu câte 200 de scaune, la distanţă unele faţă de altele.