Close sidebar
Close sidebar

Cum vor decurge înmormântările din România, pe timp de pandemie. Raed Arafat face anunțul

Raed Arafat a transmis că regulile pentru înmormântare ar putea fi relaxate, în curând. Șeful DSU a afirmat că oamenii vor avea parte de măsuri mai flexibile în organizarea unei înmormântări pe timp de pandemie.

Georgiana Balaban,

Raed Arafat - noi declarații. [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oamenii și-au exprimat nemulțumirile în spațiul public privind regulile de înmormântare pe timp de pandemie. Arafat a declarat, însă, că aceste măsuri vor fi relaxate în curând. Șeful DSU a menționat că pentru astfel de tragice ceremonii măsurile impuse de situația epidemiologică ar trebui să fie mai flexibile.

Arafat a transmis pentru Antena 3 că regulile privind înmormântările vor deveni mai permisive. Chiar dacă este pandemie, românii vor putea să-i conducă pe cei dragi pe ultimul drum cum este obiceiul.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru toți românii: „Dacă avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat”

Măsuri permisive pentru înmormântările din țară

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că există deja un ordin al Ministerului Sănătății ce este acum discutat la nivel înalt.

Discuția va avea loc în fața primului ministru și a reprezentanților cultelor religioase, fiind de acord cu viitoarele măsuri chiar și Institutul Național de Sănătate Publică.

„Au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi la finalul discuției a fost că toată lumea este de acord inclusiv INSP că trebuie modificată această regulă.

Dacă la început lucrurile nu erau clare ele s-au clarificat și trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă ca oamenii să poată să facă lucrurile cum cer obiceiurile, respectând unele reguli sanitare. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă cu colegii de la Ministerul Sănătății că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Este un ordin emis de ministerul Sănătăţii", a spus Raed Arafat, informează Antena 3.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Arhiepiscopul Tomisului a reacționat și el. Acesta a transmis că demnitatea unei persoane decedate este la fel de importantă ca atunci când aceasta este în viață. Românii respectă toate obiceiurile ce le sunt dedicate celor care pleacă dintre noi, atât la înmormântare, cât și după acest moment tragic.

Citeste si: Arafat a vorbit despre adeverința de vaccinare cu semnătură eletronică. Ce a transmis secretarul de stat

Noi reguli pentru înrmormântări în 2021. [Sursa foto: PixaBay]

ÎPS Teodosie a anunțat că că înmormântările care se fac pe timp de pandemie Sars-Cov-2 încalcă drepturile omului. Oficialii bisericești au transmis că o persoană care moare trebuie să fie cinstită de rude prin tradițiile și obiceiurile din România, de ani de zile.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre o eventuală carantinare a Capitalei: „Acest lucru depinde de noi toţi”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„În sfârșit s-au gândit să propună această scrisoare ca să ne redobândim demnitatea și onoarea. Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte. Noi trebuie să cinstim și trupul și sufletul. Mai ales sufletul, pentru că el aparține persoanei care l-a purtat și de aceea credința de a învăța cum să avem cultul morților. De aceea îngrijim mormintele, punem flori, vizităm mormintele, aducem lumânări. Nu găsesc nicio deducție sănătoasă în aceste măsuri înjositoare, care cu adevărat ne încalcă drepturile noastre”, a adăugat și ÎPS Teodosie.

Citeste si: Raed Arafat a anunțat când se vor ridica restricțiile! Valul trei al pandemiei va fi ultimul prag cu măsuri pentru români. Ce trebuie să știe toți românii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI