Close sidebar
Close sidebar

Raed Arafat, semnal de alarma pentru populatie: Fenomenele meteo extreme se vor intensifica!

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a facut mai multe recomandari pentru populatie in contextul fenomenelor meteo extreme din ultima perioada, soldate cu morti si raniti in mai multe orase din tara.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Fenomenele meteo extreme se vor intensifica. Vor aparea vijelii de scurta durata, dar de intensitate maxima care pot duce la distrugeri importante. Populatia trebuie sa invete, sa asculte altertele. Avem aplicatia DSU prin care se transmit alertele chiar in timp foarte scurt. Aplicatia poate fi fixata, daca vreti, doar pe o anumita zona. Atunci oamenii sa tina cont de ele si sa se protejeze", a spus Raed Arafat, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a fost intrebat daca intentioneaza sa dezvolte o aplicatie privind comportamentul oamenilor in cazul unor fenomene meteo extreme, dupa modelul celei intitulate "Nu tremur la cutremur".

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Sigur ca vrem sa educam populatia in acest sens. Ceea de trebuie stiut este ca atunci cand primesti o alerta de vijelie, incerci sa ramai in cladire, nu pleci pe strada, nu te adapostesi sub un pom. Esti atent sa nu stai langa o cladire de pe care poate sa-ti cada ceva in cap sau sub un balcon", a mai spus Arafat.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI