Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că numărul cazurilor COVID-19 a evoluat în această perioadă. Raed Arafat susține că situaţia privind evoluţia cazurilor de COVID-19 este îngrijorătoare. Oficialul îi îndeamnă pe români să se vaccineze și să respecte regulile de protecţie sanitară.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț neașteptat: La jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Conform medicului, datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că impactul bolii asupra copiilor în acest val al pandemiei nu este cel bănuit.

Ce a transmis secretarul de stat Raed Arafat

„Situaţia este una îngrijorătoare şi acest lucru îl vedem cu toţii. Avem creşteri continue în fiecare săptămână. Într-o săptămână am avut o dublare, deci săptămâna trecută a început-o cu două mii cinci sute, am terminat-o cu cinci mii şi ceva de cazuri. Asta ne atrage atenţia că suntem într-o fază în care trebuie să acţionăm foarte responsabil”, a declarat Raed Arfat marţi dimineaţă, la Antena 1.

Arafat afirmă că în spaţiile interioare comune, magazine şi alte spaţii închise, dar şi în mijloacele de transport public, masca sanitară de protecţie trebuie purtată.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat, avertisment sumbru despre tulpina Delta de coronavirus. "Are un impact mai mare pe tineri și pe copii"

raed arafat situație pandemie românia
Arafat a vorbit despre situația pandemică.[Sursa foto: Facebook]

Medicul face apel la vaccinare și susține că majoritatea celor care se vaccinează sunt protejaţi de formele grave ale bolii. „Vaccinarea nu e aşa de rea, sunt miliarde de oameni vaccinaţi, deja în lume”, a adăugat Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, anunț cumplit în ziua CEA MAI NEAGRĂ din valul 4 al pandemiei. "Din păcate..."

Potrivit lui Arafat, şcolile rămân deschise până la rata de infectare de 6 la o mie de locuitori, la recomandarea specialiştilor, dar şi a UNICEF. El a subliniat că în alte zone se iau măsuri la incidenţe mai mici ale bolii.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

„Chiar dacă la şcoală sunt permise incidenţe mai mari, în alte zone se iau deja măsurile când ajungi la 3 la mie, la 4 la mie, se iau măsuri pentru reducerea impactului virusului şi reducerea răspândirii acestuia.(...) Datele de la INSP pe care le avem până acum, nu există acest impact care a fost bănuit la început, cel puţin asta au zis colegii noştri, specialişti, de acolo, că impactul nu este ce s-a bănuit să fie asupra copiilor. Marea parte a copiilor se infectau şi înainte, dar se infectau cu forme foarte uşoare. Într-adevăr, o parte au ajuns în terapie intensivă zilele astea, dar protecţia copilului tot se face prin vaccinarea adultului sau prin vaccinarea copilului dacă părinţii sunt de acord, de la vârsta de 12 ani, aşa cum se face în foarte multe ţări. Protecţia copilului se face inclusiv vaccinând pe cei din jurul lui”,

a adăugat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Judetul ILFOV intră în scenariul ROȘU! Locuitorii trebuie să prezinte certificatul verde


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si