Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a cerut sancțiuni aspre pentru turiștii care ignoră avertismentele salvamarilor. Aceștia aleg să intre în apă chiar dacă steagul roșu este arborat și li se precizează că este strict interzisă intrarea în mare.

Aceasta este soluția șefului DSU pentru a-i opri pe oameni să intre în mare în condiții extreme, nefavorabile și care le-ar putea cauza moartea.

Citește și: El este tânărul care a salvat-o pe fata de 16 ani din marea agitată. Alte trei persoane au decedat

Șeful DSU propune sancțiuni dure pentru a-i împiedica pe turiști să intre în mare

„Poate o soluție este ca, în cazul în care salvamarul intră să salveze când steagul roșu este arborat, persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare, pentru că a pus viața salvamarului în pericol, dar și pentru că a necesitat o intervenție de salvare când steagul roșu spune să nu intre în apă", a spus Raed Arafat, potrivit antena3.ro

Raed Arafat vrea sancțiuni aspre pentru turiștii care ignoră steagul roșu și intră în mare: „E anormal ca în fiecare an să pierdem oameni la mare pentru că nu respectă recomandările salvamarului”

Raed Arafat propune sancțiuni aspre pentru turiștii care ignoră steagul roșu

[Sursa foto: Biziday]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Propunerea vine după ce mai mulți oameni și-au piedut viața în stațiunile de pe litoralul românesc, în condițiile în care salvamarii i-au avertizat în privința pericolului.

Raed Arafat, despre nerespectarea recomandărilor salvamarilor

Raed Arafat a precizat că dacă oamenii nu ascultă de salvamari, vor trebui luate măsuri. Acestea pot consta inclusiv în aplicarea de amenzi usturătoare.

Totuși, această soluție nu ar fi cea mai efecientă.

„Ar însemna să îi prinzi unul câte unul în apă și să îi amendezi. Dar este foarte dificil. Nu știu cum se poate implementa acest lucru.

O altă soluție e să întărim partea de explicații și educație, dar asta facem în fiecare an. E anormal ca în fiecare an să pierdem oameni la mare pentru că nu respectă recomandările salvamarului”, a precizat șeful DSU pentru Euronews România.

Citește și: EXCLUSIV- Șeful Salvamarilor din Eforie Nord și Sud: ”Situația este grea în continuare. Sunt valuri, este cod de vânt. Este a treia zi de furtuni”

Raed Arafat a menționat că în cazul în care salvamarul vede persoane recalcitrante, atunci ar putea apela la forțele de ordine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si