El a subliniat că în pachetul de informaţii pe care-l vor primi aceştia la intrarea în ţară se va regăsi şi o secţiune dedicată accesului la servicii medicale.

Cetățenii ucraineni vor beneficia de servicii medicale

"Deja am făcut publice, în cursul zilei de ieri, câteva dintre măsurile pe care le-a luat Ministerul Sănătăţii ca urmare a situaţiei de război din Ucraina.(...)

O să vă spun şi câteva lucruri noi legate de accesul la asistenţă medicală al cetăţenilor ucraineni.(...) Marea majoritate a celor care au sosit în România, fie că au venit direct din Ucraina, fie că au venit din Republica Moldova, au fost persoane care nu au solicitat statutul de refugiat în România, doar 11 solicitări de azil, ce ne-a determinat să găsim toate căile prin care oamenii care vin din Ucraina să beneficieze de servicii medicale", a spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Germanii vor ca Angela Merkel să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Este vorba despre cetăţenii care au venit în mod obişnuit, marea majoritate a celor 7.000 de cetăţeni ucraineni care au rămas în România şi care beneficiază, din fericire, de prevederile unui Acord, foarte vechi, e adevărat, dar care este perfect valabil, l-am verificat la Ministerul Afacerilor Externe, care le conferă cetăţenilor ucraineni dreptul de a accesa toate tipurile de servicii medicale pe teritoriul României. Aşa că, din punctul ăsta de vedere, lucrurile sunt clare, sigur, pe durata şederii, care aţi înţeles că nu poate să depăşească 90 de zile", a afirmat Rafila.

Pachetul de informații va conține și o secţiune dedicată accesului la servicii medicale 

"Şi, cu siguranţă, oamenii din Ucraina vor avea tot concursul autorităţilor de sănătate, dar şi al profesioniştilor din sistemul de sănătate pentru a avea acces la servicii medicale, dacă au nevoie. Nu avem o problemă din acest punct de vedere", a subliniat el.

Citeste si: Micul dejun pe care l-au servit refugiații ascunși la metrou, din Ucraina. Capitala este bombardată acum

"De asemenea, testarea acestor persoane în centrele de triere împotriva infecţiei cu noul coronavirus, nu în frontieră. Şi, un lucru pe care l-am iniţiat ieri, şi îmi pare bine că s-a aprobat astăzi, Hotărârea CNSU în ceea ce priveşte exceptarea de la certificatul electronic COVID la intrarea în România a cetăţenilor ucraineni", a amintit Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si