Close sidebar
Close sidebar

Rafila: „Mai bine o activitate pe terase reglementată, care reduce riscul, decât o situație nereglementată care crește riscul”

Medicul Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, spune că și-a schimbat părerea în privința redeschiderii teraselor chiar în această seară, prima din starea de alertă, când a văzut grupuri mari de oameni care socializau în stradă, fără a păstra distanța.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

S-a întâmplat lângă Parcul Herăstrău, unde erau „oameni care erau adunați în grupuri de 10, 12, beau suc pe capota mașinii, stăteau de vorbă, socializau”, a spus Rafila.

Citeste si: Arafat, despre protestul din Piaţa Victoriei: Oameni manipulați. Pentru ei nu există virus, e conspirație mondială

„O terasă nu este doar un loc unde te duci să mănânci sau să bei. Este un loc care face parte din viața socială. Și atunci cred – asta este opinia mea – că trebuie să ții cont de următorul lucru: mai bine am o activitate pe terase reglementată, care reduce la maximum posibil riscul– nu exclude, nu putem să excludem riscul de transmitere – decât să am o situație nereglementată care crește riscul”, a spus el.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Marcel Vela: Această bătălie cu noul coronavirus să ştiţi că nu a fost câştigată

„Trebuie să n gândim că trebuie să oferi oamenilor ceva, ca să poată să desfășoare o viață socială apropiată de normal.

Și atunci sigur că unele terase se vor deschide, altele nu, pentru că nu vor putea să respecte reglementările. Ele nu trebuie să fie draconice, dar trebuie să fie suficiente pentru a reduce riscul. Cred că această gândire trebuie aplicată și pentru alte tipuri de servicii și alte tipuri de activități”, a mai spus Rafila.

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Marcel Vela: „Cu siguranţă viaţa nu va mai fi ca înainte. Trecem într-o nouă eră...”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI