Close sidebar
Close sidebar

Raliu cu masini de milioane de euro pe Transfagarasan: "E cel mai frumos drum din lume"

Transfagarasanul a fost weekend-ul acesta raiul masinilor istorice de curse. Autoturisme care valoreaza cateva milioane de euro s-au aliniat la startul unui concurs desfasurat pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Doamne in varsta, respectabile si elegante, dar inca sprintene. Vorbim despre bijuteriile pe 4 roti aliniate la startul raliului de pe Transfagarasan. In cazul lor, nu-i nicio problema daca discutam despre varsta. Nu se inrosesc in obraji. E drept, aceste masini sport italiene sunt rosii ca focul.

- Are exact 30 de ani! Are cam 400 de cai putere si e pentru prima data cand vine aici! Valoarea, daca e pregatita de raliu, poate fi 120 de mii, 130 de mii de euro.



Pilotii lor nu s-au concentrat doar pe cursa. Au admirat si peisajul! Drumul care taie muntii, printre nori, i-a fermecat pe toti.

- Noi consideram Transfagarasanul drumul cel mai frumos din lume.

Masina acestui domn, o "batranica" in putere, valoreaza aproximativ 50 de mii de euro. Insa fiecare raliu atrage cheltuieli in plus! De cel putin cateva mii de euro la fiecare cursa.


BORBELY LORINCZ: Fabricat in 1968. E pregatit special de curse pentru categoria vehcule istorice cu care alerg si la etape de viteza in coasta.

Evenimentul a atras o multime de spectatori, multi veniti pentru prima data!

-Special, n-am fost niciodata pe Transfagarasan. Asta-i prima data. Avem cam rau de inaltime!
- Sa va spun sincer, noi am venit pentru prima data aici!
- E combinatia perfecta.
Tot ce trebuie.


Nu toate masinile s-au laudat cu multi cai putere sub capota. Spre exemplu, masina din imagini este veterana raliului. Are 92 de ani. Inaine sa-i cantam la muli ani, trebuie spus ca e un automobil britanic ce reuseste sa struneasca numai 40 de cai putere. Rusinos? Nici vorba.

GABRIEL BALAN: Aseara, ne-am hotarat dupa ce am trecut pantele ale ape la Calugaru sa ajungem si la Balea Lac. 
Apa vad ca este ok, motorul merge bine. Ne incurca astia cu caii putere!

Si mai avem parte de o surpriza. Nu e masina foarte scumpa. Proprietarul a cumpara-o cu 24 de mii de dolari australieni, adica putin peste 16 mii de euro, plus inca 1500 transportul pana in tara.

GABRIEL BALAN: E o bijuterie de masina! E scump, e greu de intretinut? Nu, face parte din categoria masinilor ieftine.

Majoritatea masinilor golesc insa conturile proprietarilor!

BERTI PANAIOT: Cum spunea domnul Ion Tiriac, o masina valoreaza fix cat este dispus sa dea cineva pe ea. Valoarea tuturor masinilor sigur depaseste cateva mii de euro.

Nu toata lumea s-a bucurat de spectacolul pe 4 roti. Transfagarasanul a fost inchis  doua ore,special pentru acest eveniment.

Raliul va fi organizat si anul viitor, asadar spectacolul continua. E drept, tot cu drumul inchis pentru siguranta participantilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI