Raluca Turcan afirmă că intenţionează promovarea unei legi care să prevadă „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii şi familiile vulnerabile, măsura urmând a fi luată în contextul în care autorităţile au constatat că aceste categorii sociale sunt printre cele mai vulnerabile.

"Serviciile de asistenţă socială nu sunt suficiente şi nici eficiente"

„Vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adresează cu precădere copiilor şi familiilor vulnerabile.

Şi pentru că tot campania naţională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistenţă socială nu sunt suficiente şi nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural şi să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată”, transmite Raluca Turcan pe Facebook sâmbătă, de Ziua Internaţională a Familiei.

Citeste si: Raluca Turcan- vești despre creșterea salariului minim pe economie: „1,6 milioane de români sunt încadraţi cu salariul minim”

Această decizie va fi luată în condiţiile în care una dintre concluziile campaniei naţionale destinate beneficiarilor de ajutor social arată că familiile monoparentale şi familiile cu mulţi copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din ţară.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Pensionarii își vor primi înapoi banii cuveniți. Klaus Iohannis a promulgat legea

„Ne-am propus să regândim asistenţa socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistenţă medicală, consiliere educaţională, până la consiliere pentru integrare pe piaţa muncii pentru adulţii apţi de muncă din aceste familii”, mai scrie ministrul Muncii în postarea de pe reţeaua de socializare.

Citeste si: Florin Cîțu, negocieri la Bruxelles cu liderii europeni despre PNRR


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si